Vuoden 1998 maailmanmestari Ranska varmisti tiistaina paikkansa jalkapallon ensi vuoden MM-lopputurnauksessa Venäjällä.

Kisamatka sai sinettinsä, kun Les Bleus löi kotikentällään Valko-Venäjän 2–1 ja voitti A-karsintalohkon 23 pisteellään. Isäntien maalintekijät olivat Antoine Griezmann ja Olivier Giroud.

Atlético Madridin Griezmann laukoi Ranskan johtoon 27. minuutilla Blaise Matuidin syötöstä. Kuusi minuuttia myöhemmin hän alusti Giroudin osuman, jota edelsi Valko-Venäjän puolustuksen karkea virhe.

Valko-Venäjän Anton Sarokan kavennus juuri ennen taukovihellystä jäi kamppailun viimeiseksi maaliksi.

Hollanti jäi rannalle lopputurnauksesta, vaikka se kukisti viimeisellä kierroksella kotonaan Ruotsin 2–0. Maat päätyivät tasapisteisiin, mutta Ruotsi nappasi lohkon kakkossijan paremman maalieronsa turvin.

Molemmat maalit merkittiin konkari Arjen Robbenin nimiin. Ensimmäinen tuli 16. minuutilla rangaistuspotkusta Victor Lindelöfin käsivirheen jälkeen ja toinen upealla laukauksella 40. minuutilla.

Hollannin leirissä päätösvihellyksen jälkeen huolta aiheutti Daley Blindin kunto. Mies piteli takareittään ottelun lopussa.

Noustakseen sinikeltaisten ohi Hollanti olisi tarvinnut tiistaina vähintään seitsemän maalin voiton.