Xabi Prietolla oli eilen merkkipäivä.

Prieton debyytistä Real Sociedadin paidassa tuli nimittäin jopa 14 vuotta täyteen. Prieto teki debyyttinsä baskiseuran edustusjoukkuessa lokakuussa 2003, kun Real Sociedad haki vierasvoiton Copassa Oviedosta.

Real Sociedadin kapteeni on pelannut 15 kauden aikana 507 ottelua seuran riveissä.

34-vuotias keskikenttäpelaaja on vieläkin Real Sociedadin suosituin pelaaja. Marcan mukaan Prieton pelipaita on selvästi myydyin Real Sociedadin fanikaupassa Anoetan kupeessa.

Fyysisesti loistavassa kunnossa oleva pelaaja ei ole missannut ainuttakaan sarjaottelua viimeisen 75 kierroksen aikana. Kuluva kausi on todennäköisesti Prieton viimeinen ammattijalkapalloilijana, mutta Prieto on väläytellyt siirtyvänsä valmennuspuuhiin uran loppuessa.

Ja missä muualla Prieto valmentaisi kuin Real Sociedadissa? Niinpä, ei missään mualla.