Portugalin maajoukkueen päävalmentaja Fernando Santos joutui selittämään lauantain Andorra-ottelun jälkeen sitä, miksi kapteeni Cristiano Ronaldo aloitti vaihtopenkillä.

Toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Ronaldo, 32, viimeisteli voittomaalin MM-karsintaottelussa, joka päättyi Portugalin 2–0-vierasvoittoon.

– Mietin sitä paljon. Mietin, no, Ronaldo ei harjoitellut 100-prosenttisesti kahden työpäivän aikana, Santos perusteli päätöstään RTP:n mukaan.

– Oli monta tekijää, jotka johtivat tähän päätökseen. Pelit ovat monimutkaisia. Yritin selvitä ja tehdä parhaan mahdollisen päätökseen. Huolimatta siitä, oliko se kyseenalaista vai ei, päädyimme voittamaan. Vain sillä on merkitystä.

Andorran maalivahti Josep Gomes oli päässyt varsin helpolla siihen asti, kunnes Ronaldo aloitti maalinteon 63. minuutilla. Santosin mukaan tekonurmi aiheutti ongelmia portugalilaisille.

– Tiesimme, että siitä tulisi vaikeata. Sen huomasi, että joukkueella oli vaikeuksia sopeutua kenttään, ja kun he puolustivat hyvin tiiviisti, (meiltä) puuttui momentum, päävalmentaja pohti.

– Minun oli pakko vaihtaa Ronaldo kentälle, toinen hyökkääjä. Silloin kaikki parantui pelissämme.

Santosin mukaan voiton lisäksi tavoitteena oli välttää kortit ja loukkaantumiset suoran MM-kisapaikan ratkaisevan Sveitsi-ottelun alla.

Lähde: FourFourTwo