Luciano Vietto jäi monien yllätykseksi ainakin syyskaudeksi Atléticon riveihin.
Atlético etsi argentiinalaiskärjelle kesällä pitkään uutta osoitetta, mutta lopulta seurajohto päätti antaa Viettolle vielä yhden mahdollisuuden. Vietto on saanut paljon kritiikkiä viimeisen kahden vuoden aikana peliesityksiensä vuoksi. Kärjen viimeisimmästä maalista tulee pian vuosi täyteen.

Hyökkääjä ei ota siitä kuitenkaan paineita, vaikka kärjelle maalinteko onkin äärimmäisen tärkeää.

Riippuu, miten asiaa katsoo. Saan paljon luottoa Diego Simeonelta ja mielestäni teen hyvää työtä joukkueen eteen. Pitää paikkansa, että hyökkääjälle maalit ovat tärkeimpiä ja minulla ei ole käynyt vielä onni maalinteon suhteen, mutta jatkan työntekoa joukkueelle ja jos maali tulee, niin hienoa.

Vietto siirtyi Atléticoon Villarrealista kaksi vuotta sitten 20 miljoonalla. Ensimmäisellä kaudella Vietto osui kokonaisuudessaan kolmeen otteeseen ja viime kausi sujui lainalla Sevillassa. Sevillalla oli lainassa osto-optio, jota seura ei halunnut käyttää.

– Olen tehnyt paljon töitä jäädäkseni tänne. Tiedän, että kesän aikana puhuttiin paljon lähdöstäni ja olin ensimmäisenä poistumislistalla, mutta kaikki ja uhrautuminen herätti seurajohdon luottamuksen. Kiitos Jumalalle siitä, että olen vieläkin Atléticossa. Olen hyvin onnellinen täällä.

Kärki myöntää saaneensa paljon tarjouksia kesän aikana, mutta Vietton ainoa tavoite oli jäädä Atléticoon.

– Minulla oli paljon tarjouksia, mutta seura ei halunnut päästää minua enää lainalle. Joitain asioita tapahtui ja lopulta jäin tänne – se oli ainoa tavoitteeni ja olen siitä hyvin tyytyväinen.

Vietto haluaa jäädä tammikuussa Atléticoon, vaikka Diego Costa saa silloin peliluvan ja ottaa avauksen paikan itselleen. Atlético myy hyvin todennäköisesti ainakin kaksi kärkeään tammikuussa. Madridilaismedioiden kyseessä ovat juuri Vietto ja Kévin Gameiro.

– Costa on meille valtava vahvistus. Hän oli täällä jo aikaisemmin ja teki lähtemättömän vaikutuksen kaikkiin. Kaikki tiedämme, millainen Costa on. Hän ampui jatkuvasti maaleja Atléticossa ja Chelseassa. Toivottavasti hän kykenee vielä parantamaan ja jatkamaan maalitehtailuaan. Nimeni on varmasti tammikuussa poistumishuhuissa, mutta yritän jäädä tänne tammikuussa.

Lähde: Mundo Deportivo