Lukuun ottamatta alkukauden viiden ottelun pelikieltoaan Cristiano Ronaldolle ei yleensä lepovuoroja kovin usein myönnetä. Ei sillä, että Real Madrid -tähti niitä haluaisikaan, sillä Ronaldo tuntuu nauttivan maalien tekemisestä vähäpätöisempiä vastustajia vastaan, ja sitä kautta yhä uusien ja uusien ennätysten rikkomisesta.

Tänään Ronaldolle kuitenkin lepovuoro myönnettiin, kun Portugalin A-maajoukkue vieraili tärkeässä karsintaottelussa Andorrassa. Ilman supertähteään Portugali ei kuitenkaan saanut ensimmäisellä puoliajalla maaliakaan aikaiseksi, joten tauon päätteeksi oli Cristiano Ronaldon aika astua esiin.

Ronaldo ehti viipyä kentällä 18 minuuttia, kunnes hän viimeisteli vapauttavan 0-1 -maalin. Loppunumerot 0-2:een puolestaan teki AC Milanin 21-vuotias huippulahjakkuus Andre Silva.

Portugali säilytti voitolla mahdollisuudet suoraan kisapaikkaan. Lohkoa johtaa edelleen Sveitsi, joka rökitti lauantaina Unkaria peräti maalein 5-2. Hoffenheimin Steven Zuber teki kaksi maalia ja syötti yhden. Lohkon kolmannessa ottelussa Färsaaret ja Latvia pelasivat 0-0 -tasapelin.

Tiistain päätöskierroksella Portugali kohtaa kotikentällään Sveitsin, ja pelin henki on selvä. Voitolla Portugali nappaa suoran kisapaikan, mutta tasapelillä tai tappiolla kisalippu menee Sveitsille ja Portugali jatkaa playoff-vaiheeseen.

Päivän muissa pääotteluissa Ranska haki Bulgariasta 1-0 -voiton Blaise Matuidin tekemällä maalilla. Syöttö merkittiin Atlético Madridin Antoine Griezmannille. Vaikka Hollanti hakikin Valko-Venäjältä 3-1 -vierasvoiton, haihtuivat sen kisahaaveet Ruotsin 8-0 -murskavoittoon Luxemburgista. Ranska saa tiistaina vieraakseen Valko-Venäjän, ja varmistaa voitolla kisapaikkansa.

Atlético Madridin Yannick Ferreira Carrasco oli vauhdissa Sarajevossa, kun Belgia kukisti Bosnian ja Hertsegovinan 4-3 tapahtumarikkaassa ottelussa. Carrascolle merkittiin voittomaali sekä kaksi maalisyöttöä. Belgia oli varmistanut kisapaikkansa jo aiemmin, mutta tulos oli paha takaisku bosnialaisille. Nyt lohkon kakkospaikka on menossa Kreikalle, joka kukisti iltaottelussa vieraskentällä Kyproksen 2-1.

Afrikan karsintaotteluissa La Liga -pelaajista maalinteossa onnistui Villarrealin Cedric Bakambu, joka teki avausmaalin Kongon Demokraattisen Tasavallan 2-1 -voitossa Libyasta. Voiton myötä Kongon Demokraattinen Tasavalta säilytti vielä oljenkorren MM-kisoihin, joskin lohkokärki Tunisialla on tukevasti jo jalka oven välissä turnaukseen.