Useat huippujalkapalloilijat ovat saaneet viimeisten vuosien aikana Espanjassa syytteen – ja usein tuomionkin – veropetoksesta. Kuuluisin tuomion saanut on epäilemättä Lionel Messi. Tänä vuonna puolestaan on kuulusteltu Cristiano Ronaldoa veropetoksesta epäiltynä.

Nyt tuomionsa on saanut Real Madridissa vuosina 2010-2013 pelannut portugalilaistoppari Ricardo Carvalho. 39-vuotiaalle Carvalholle langetettiin 142 882 euron sakot sekä seitsemän kuukauden vankilatuomio.

Vankilaan Carvalho ei tosin joudu tuomiotaan lusimaan. Espanjan laki mahdollistaa kaikkien alle kaksi vuotta pitkien, ei-väkivaltarikoksista saatujen rikosten tuomion kärsimisen ehdollisena, mikäli tuomitulla ei ole aiempia rikostuomioita.

Carvalho tuomittiin kuvaoikeustulojensa pimittämisestä verottajalta vuosina 2011-2012. Näin hän välttyi maksamasta veroja lähes 550 000 euron edestä. Kun Carvalho jäi rikoksestaan kiinni, hän tilitti summan verottajalle ja myönsi kaikki syytteet. Yhteistyöhalukkuus lyhensi hänen saamaansa tuomiota viidellä kuukaudella ja pienensi sakot alle puoleen.

Cristiano Ronaldonkin tapauksessa on kyse kuvaoikeuksien myynnistä hankittujen tulojen veronkierrosta. Ronaldon väitetään vältelleen veroja 14,7 miljoonan euron edestä, mutta syytettä häntä vastaan ei ole nostettu.

Portugalin joukkueessa viime vuonna euroopanmestaruuden voittaneen Carvalhon pelaajaura jatkuu edelleen, Kiinan Superliigan Shanghai SIPG:n joukkueessa.

Lähde: Sky Sports