Espanjaa ja Eurooppaa on kuohuttanut laajalti Katalonian sunnuntainen itsenäisyysäänestys sekä Espanjan hallintokoneiston väkivaltainen reaktio äänestystä kohtaan. Poliisi käytti Kataloniassa voimiaan huolella ja on saanut laajasti arvostelua osakseen. FC Barcelona puolestaan teki kiistanalaisen ratkaisun päättäessään pelata ottelun Las Palmasia vastaan suljetuin ovin.

Mielipiteitä kaoottisen tilanteen tiimoilta on sinkoillut sinne sun tänne, eikä vaiti pysynyt myöskään Espanjan jalkapalloliiton kilpailukomitean puheenjohtaja Francisco Rubio. Kilpailukomitea vastaa Espanjan kahden ylimmän sarjatason järjestämisestä.

Katalonialaisen Sportin mukaan Rubio tiedetään Real Madridin kannattajaksi. Hänen mielipiteensä Katalonian itsenäisyyttä ajavia henkilöitä kohtaan ei sinänsä varsinaisesti yllätä, mutta kokonaan toinen kysymys on, ovatko sanavalinnat sopivia hänen asemassaan olevalle henkilölle.

Rubio kirjoitti provosoivia viestejä ei-julkiselle Twitter-tililleen. Twiitit ovat kuitenkin saaneet jo kosolti kyseenalaista julkisuutta.

– Jotkut sentään tietävät, mikä on ’koulu’. Enää heidän tarvitsisi tietää, mitä on geeli, shampoo, demokratia ja lain kunnioittaminen, Rubio kirjoitti yhdessä twiitissään, jonka kuvassa poliisivoimat pitelevät halukasta äänestäjää.

– Uurnia, äänestystilanne, laskelma ja Katalonian laittoman kansanäänestyksen tulokset, työoikeuden, työturvallisuuden ja työterveyden professoriksi itsensä esittelevä Rubio jatkaa toisessa twiitissä. Tämän kuvaksi hän on liittänyt WC-pöntön, kaatopaikan, rikkinäisen laskukoneen sekä virheellisen ynnälaskun.

Rubio esittää myös yksinkertaisen ratkaisun sille, ettei vastaavia kahakoita jatkossa nähtäisi.

– Tällaisten tapauksen välttäminen on hyvin yksinkertaista. Riittää, että separatistijohtajat lopettavat provosoimisen ja lampaat kävelevät takaisin koteihinsa.