Kuten hyvin tiedetään, Neymar siirtyi kesällä maailmanennätyskaupassa Barcelonasta PSG:hen.

Barcelona-johdon lausuntojen mukaan Neymarin lähtö tuli jossain määrin yllätyksenä. Nyt Sport kertoo, että osasyy lähdölle saattoi olla viime kauden riita valmennusjohdon kanssa. Lehden mukaan Neymar otti yhteen apuvalmentaja Juan Carlos Unzuén kanssa, joka kritisoi hyökkääjän asennetta.

Muilta osin Neymarin asenteessa ei tiettävästi ollut ainakaan joukkueen hierarkian suhteen vikaa. Sportin tietojen mukaan Neymar ymmärsi, että Barcelonassa hänen roolinsa oli soittaa kakkosviulua, koska Lionel Messi oli joukkueen ykköspelaaja. Viimeisen viikon aikana on puhuttu paljon PSG:ssä muhivista riidoista Neymarin ja Edinson Cavanin välillä.

Sportin tulkinnan mukaan Neymarin ja Barcelonan muiden kärkipelaajien välinen ystävyys alkoi kuitenkin hieman hiipua viime kesänä. Yhdysvaltain-kiertueella Neymar järjesti jonkinlaiset läksiäisjuhlat, joihin joukkueen kapteenisto ei osallistunut. Kyseisissä juhlissa Gerard Piqué otti Sportin mukaan kuuluisan yhteiskuvan Neymarin kanssa. Kuvatekstiksi Piqué kirjoitti ”Se queda”, eli ”Hän jää”. Kun sitten Neymar lähtikin, Piquén twiitti keräsi melko lailla irvailua osakseen.