Las Palmas tiedotti myöhään keskiviikkoiltana palkanneensa uudeksi valmentajakseen Pako Ayestaránin. 54-vuotias Ayestarán oli viime kaudellakin La Ligassa, mutta hänen kohtalonaan oli olla silloin kauden ensimmäinen potkut saanut valmentaja. Ayestarán sai kenkää Valenciasta joukkueen hävittyä kauden neljä ensimmäistä otteluaan.

Parhaiten Ayestarán muistetaan Rafael Benitézin fysiikkavalmentajana peräti 11 vuoden ajalta viidessä eri seurassa, joista tunnetuimmat ovat Valencia ja Liverpool. Päävalmentajana Ayestarán aloitti vuonna 2013. Ennen Valenciaa hän ehti valmentaa meksikolaisia Tecosia ja Santos Lagunaa sekä Israelin suurseura Maccabi Tel Avivia.

Las Palmasin ja Ayestaránin sopimus kattaa loppukauden. Hänet esitellään medialle torstaina. Ensimmäiset treeninsä Ayestarán vetää perjantaina, ja sunnuntaina on edessä vaativin mahdollinen tulikoe, kun joukkue kohtaa vieraskentällä sarjakärki Barcelonan.

Päävalmentajan paikka Las Palmasissa avautui, kun organisaatiossa pitkään palvellut Manolo Márquez jätti omaehtoisesti paikkansa tiistaina vain muutaman valmentamansa pääsarjaottelun jälkeen. Márquez jatkaa töitään seuran akatemiajoukkueen parissa. Sieltä hän myös nousi täksi kaudeksi edustusjoukkueen peräsimeen.