Muistatko vielä Ruud van Nistelrooyn?

Hollantilaishyökkääjä iski Real Madridille 64 maalia 96 ottelussa. Mutta olisiko van Nistelrooy siirtynyt Manchester Unitedista Realiin kesällä 2006 ilman Cristiano Ronaldoa?

Sir Alex Fergusonin hyvä ystävä Alastair Campbell kertoo van Nistelrooyn siirron taustoista päiväkirjakokoelmassaan, jonka julkaisi The Sunday Times. Ferguson avautui Campbellille Etelä-Ranskassa kesällä 2006.

– Ferguson ei ollut varma, mitä tekisi Ruud van Nistelrooyn kanssa. Van Nistelrooy oli hyvin itsekeskeinen. Viimeinen pisara oli, kun hän sanoi Cristiano Ronaldolle, että tämä oli löytänyt uuden isän Carlos Queirozissa (Fergusonin apulaisvalmentajassa). Tämä tapahtui vain vähän sen jälkeen, kun Ronaldon alkoholisti-isä oli menehtynyt, Campbell paljastaa.

– Carlos pyysi Ruudia osoittamaan kunnioitusta, mutta Ruud vastasi, ettei hän kunnioittanut siellä ketään. Hän pyysi myöhemmin anteeksi, mutta Cristiano ei sietänyt sitä. Alex lähetti van Nistelrooyn kotiin, kun hän kuuli siitä myöhemmin. Hän ei ollut varma, mitä tekisi hänen kanssaan.

Kuten hyvin tiedetään, Ronaldo seurasi myöhemmin perässä. Tarina ei kerro, minkälaiset pelaajien välit olivat syksyllä 2009, jolloin molemmat pelasivat Real Madridissa. Tammikuussa 2010 Real lähetti van Nistelrooyn HSV:hen.