Kataloniassa tehtiin lauantai-iltana historiaa, kun sarjanousija Girona kohtasi ensimmäistä kertaa sarjaottelussa paikallisvastustajansa Barcelonan. Vastusta pikkuseurasta ei ollut, kun Barca paineli vierasvoittoon 3-0-erolla.

Voitto oli puhtaalla pelillä sarjakärjessä jatkavan Barcan kauden kuudes. Sen takuuna olivat jälleen omat maalit.

Barcelona hallitsi pallollisesti ottelun alkua. Ensimmäinen vaaratilanne nähtiin jo neljännellä minuutilla, kun Aleix Vidal vapautui nokikkain Gorka Iraizozin kanssa. Konkari vahti kuitenkin pelasti Gironan pysäyttämällä taidokkaasti oikeaan nurkkaan tähdätyn laukauksen.

17. minuutilla puolestaan Paulinhoa rikottiin 20 metrin tuntumassa ja Barca sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Lionel Messi tähtäsi oikealle ja Iraizoz joutui torjumaan pallon päätyrajasta yli.

Kulmatilanteesta syntyi Barcan avausmaali. Messin keskitys tavoitti Jordi Alban, joka veto kimposi Gironan Adayn kautta omaan maaliin.

Barca kasvatti johtoaan heti toisen jakson alkuun, kun Vidalin laukaus kimposi Iraizozin näppien kautta Gironan verkkoon. Osuma merkittiin maalivahdin omaksi maaliksi.

Lopullinen sinetti Barcelonan voitolle saatiin 69. minuutilla vieraiden kolmannella maalilla. Osuman viimeisteli Luis Suárez, jonka tarkka sijoitus painui vasempaan alanurkkaan.

24 - Luis Suárez has scored against 24 of the 25 sides he has faced in La Liga (87 goals). Predatory.

Messi sai vielä lisäajalla mahdollisuuden kaunistella numeroita vapaapotkusta, mutta laukaus viuhui yli maalin. Näin derbyvoitto lähti Barcelonaan lukemin 3-0.

Girona-Barcelona 0-3 (0-1)

0-1 Aday Om (17.)
0-2 Iraizoz Om (48.)
0-3 Luis Suárez (69.)