Schalken hehkutettu Leon Goretzka saattaa pelata vuoden kuluttua Barcelonassa.

Saksalaislehti Sport Bild kertoo, että Goretzka on siirtymässä viimeistään ensi kesänä suurempaan seuraan. Pelaaja tiettävästi sopi jo viime keväänä ehdoista Bayern Münchenin kanssa, mutta nyt mieli on hieman muuttunut. Lehden mukaan Goretzka aikoo tehdä valintansa Bayernin ja Barcelonan välillä.

Goretzkasta tekee mielenkiintoisen kohteen se, että 22-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus umpeutuu ensi kesänä. Schalke pyrkii tiettävästi tekemään Goretzkasta seurahistorian parhaiten palkatun pelaajan, jotta mies allekirjoittaisi jatkosopimuksen. Muussa tapauksessa Schalke saattaa joutua luopumaan pelaajasta ilmaiseksi.

Schalken kannalta on onni, että Barcan ja Bayernin lisäksi Goretzkan perässä ovat Sport Bildin mukaan Manchester United, Manchester City, Liverpool ja Chelsea. Eli vaikka Goretzka ei jatkosopimusta allekirjoittaisi, Schalke saattaisi kyetä myymään miehen kohtuullisen hyvään hintaan tammikuussa.

Schalkessakin toivotaan, että asia ratkeaisi johonkin suuntaan lähikuukausien aikana.

– Haluan uskoa, että talvitaukoon mennessä asia on selvinnyt, Schalken urheilutoimenjohtaja Christian Heidel sanoi Sport Bildille.

Goretzka 189-senttinen, ja hyvin monipuolinen keskikenttäpelaaja. Hän kykenee pelaamaan niin sanottua box-to-box-roolia. Tällä kaudella mies on pelannut Schalken paidassa täydet minuutit Bundesliigassa. Saksan maajoukkueessa Goretzka on urakoinut urallaan kymmenen ottelun verran. Kaikki pelit ovat tulleet viime marraskuun jälkeen.