La Ligasta kantautui keskiviikkoiltana iloisia uutisia. Yeray Álvarezin tyttöystävä Eneritz paljasti Instagram-tilillään, että Athletic Bilbaon puolustajan syöpäkokeissa ei ole enää löytynyt syöpäsoluja. ”Yeray on parantunut”, ikionnellinen Eneritz kirjoitti.

Carrusel Deportivo

@carrusel
¡NOTICIÓN!

Ziganda confirma en rueda de prensa que YERAY está curado del cáncer

Abrazo enorme @yerayalvarez4

cadenaser.com/ser/2017/09/20…

Myöhemmin myös Athletic vahvisti Álvarezin iloisen uutisen Atlético Madrid -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Ilouutinen liikutti luonnollisesti kaikkia Athleticin kannattajia ja La Ligan ystäviä.

– Voin vahvistaa, että Yeray on parantunut ja se on ohi. Olemme todella iloisia voidessamme vahvistaa, että hoito on tuottanut toivotun tuloksen, Athletic Bilbaon valmentaja Cuco Ciganda kertoi Sportin mukaan.

22-vuotias Yeray Álvarez palaa lähipäivinä Athleticin harjoitusvahvuuteen. Hänellä diagnosoitiin viime joulukuussa kivessyöpä, joka leikattiin vielä saman kuun aikana. Yeray palasi nopealla aikataululla kentille, mutta 13.6. syövän todettiin uusiutuneen. Surkean uutisen takia hän joutui vetäytymään alle 21-vuotiaiden EM-turnauksesta, johon hänet oli jo valittu mukaan.

Yeray on käynyt syöpähoidoissa kesäkuusta lähtien, ja nyt hoidot ovat johtaneet toivottuun lopputulokseen. Keho on syöpäsoluista vapaa. Kesän aikana Yeray sai kosolti empatiaa Espanjan nuorten maajoukkueelta sekä Athletic Bilbaolta, jonka koko joukkue ajoi heinäkuussa päänsä kaljuksi myötätunnon osoituksena.

Inside Athletic

@InsideAthletic
The only score that matters today:

Yeray 2-0 Cancer