Atlético Madrid avasi lauantaina juhlavasti uuden kotistadioninsa Wanda Metropolitanon. Samassa yhteydessä esille pääsivät myös stadionin liepeille maahan painetut entisten Atléticon pelaajien muistolaatat.

Tähän Atléticon ”Hall of Fameen” pääsivät kaikki ne pelaajat, jotka olivat pelanneet seuran väreissä vähintään 100 ottelua. Nyt 59-vuotias Hugo Sánchez kantoi Atléticon värejä vuosina 1981-1985. Meksikon kaikkien aikojen jalkapalloilija kuitenkin loikkasi vuonna 1985 verivihollisen Real Madridin riveihin, ja pelasi siellä vielä seitsemän kautta ennen Meksikoon paluutaan.

Nähtävästi tuota loikkaa eivät ole kaikki Atléticon kannattajat unohtaneet, saati antaneet anteeksi. Sánchezin laatta kun on saanut osakseen kaikkea muuta kuin kunnioitusta.

Sánchez pelasi Patjantekijöissä kaikkiaan 162 ottelua, mutta fanien kiitos miehen peliurasta oli laatan monipuolinen häpäisy. Laattaa on telottu eri tavoin, sen päälle on liimattu tarroja – joista osa avoimesti Real Madridia pilkkaavia – sen päälle on syljetty ja siihen on kirjoitettu herjoja ja ”petturiksi” haukkumista. Kaikkein räikeimpänä temppuna Sánchezin laatan päälle on jopa levitetty ulostetta.

M•A•J

@UltraSuristic_

M•A•J

@UltraSuristic_
Plaques at Atletico's new stadium. Apparently Griezmann (who is certain to leave next summer) is a legend ¯\_(ツ)_/¯
COPE: Hugo Sanchez's commemorative plaque at the Wanda vandalised.

Tsk tsk.

IronPedro

@iTzPedroHDi
Have you seen Hugo Sanchez Plac on New @Atleti stadium 😯

Sánchez itse ei vaivautunut ilkivaltaa kommentoimaan, vaan onnitteli Atléticoa suoraselkäisesti sosiaalisessa mediassa. Sánchez kirjoitti Twitteriin näin:

– Onnea Atléti uudesta stadionista Metropolitanosta. Uudet tavoitteet, uusi polku, uusi päämäärä, aina ylpeä ja aina suuri.

Hugo Sánchez

@hugosanchez_9
Felicidades @Atleti por nuevo estadio @Metropolitano . Nuevas metas, nuevo
camino, nuevo destino, siempre orgulloso y siempre grande.

Sánchez voitti Espanjassa pelatessaan viisi kertaa La Ligan maalikuninkuuden. Näistä ensimmäisen hän voitti viimeisellä Atlético-kaudellaan 1984-1985 ja neljä muuta Real Madridissa vuosien 1986-1990 välisenä aikana.