Suomalaiset ortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava operoivat tiistaina Turussa Barcelonan hyökkääjän Ousmane Dembélén, jonka takareisi repeytyi La Ligan viime viikonlopun kierroksella.

– Onnistuneen leikkauksen jälkeen on tärkeää, että kuntoutus aloitetaan oikea-aikaisesti ja toteutetaan suunnitelman mukaisesti. Tavoitteena on, että Dembélé saataisiin vuoden vaihteen tietämillä takaisin pelikentille, Lempainen sanoo Mehiläisen Sairaala NEO:n verkkosivuilla.

Operaatiota seurasi paikan päällä katalonialaisseuran ylilääkäri Ricard Pruna. Dembélén voinnin kerrotaan olevan hyvä.

– Kaikki potilaat ovat meille luonnollisesti tärkeitä, mutta ovathan tällaiset maailmalla tunnetut huippu-urheilijat parhaiten mieleen jääviä tähtihetkiä, toteaa Lempainen.

– FC Barcelona on luonut ympärilleen laaja-alaisen lääketieteen ammattilaisten verkoston. He luottavat meidän turkulaisten ammattitaitoon erityisesti lihas- ja jännevammojen, kuten akilles- ja hamstring-vammojen hoidossa, Lempainen sanoo.