Keskikenttäpelaaja Toni Kroosin nappaaminen Bayern Münchenistä 25 miljoonalla eurolla oli todellinen huippukauppa Real Madridilta vuonna 2014.

Pelaajan agentti Volker Struth jopa totesi hiljattain, että se oli vuosisadan ryöstö. Kroos lähti Münchenistä, koska hän tunsi olonsa aliarvostetuksi.

– Toni on kaverini, ja tunnen koko tarinan, Kroosin entinen seurakaveri Stefan Reinartz kertoo.

– Kyse oli hieman rahasta. Bayern München tarjosi Tonille uutta sopimusta. Toni tiesi, kuinka paljon Mario Götze tienasi Bayern Münchenissä. Toni ja Mario Götze ovat samanikäisiä. Bayern München ei halunnut maksaa Tonille yli kymmentä miljoonaa euroa, hän jatkaa.

Bayernin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge totesi Reinartzin mukaan tuolloin Kroosille: ”Emme maksa sinulle yli kymmentä miljoonaa vuodessa, koska et ole maailmanluokan pelaaja.”

– Jos tunnet Tonin, tiedät, ettei kyse ole rahasta. Hän tarvitsee muiden ihmisten luottamuksen. Hän tiesi olevansa erittäin hyvä pelaaja, maailmanluokan pelaaja. Se oli murtumispiste.

Bayernin silloinen päävalmentaja Pep Guardiola oli voimaton siinä tilanteessa, vaikka Kroos sopi hyvin hänen kuvioihinsa.

– Guardiola yritti kaikkensa. Hän tuli hulluksi siitä, ettei Bayern München tehnyt pidempää sopimusta hänen kanssaan, mutta se ei ollut mahdollista Rummeniggen kannan takia, summaa Reinartz.

Lähde: Bleacher Report