La Liga -sunnuntai päättyi varsinaiseen herkkupalaan, kun puhtaalla pelillä sarjan kakkosena keikkunut Real Sociedad sai kotikentällään vastaansa kahdessa edellisessä ottelussaan tasapeliin jääneen puolustavan mestarin Real Madridin.

Real Madridilta kärsivät pelikieltoa Marcelo sekä viimeistä otteluaan viiden ottelun pelikiellostaan lusiva Cristiano Ronaldo. Loukkaantumisten takia sivussa olivat Toni Kroos, Mateo Kovacic ja Karim Benzema.

Marcelon tontilla tilaisuutensa sai kesällä hankittu Theo Hernández. Hyökkäystrioon paluun teki säärivaivastaan toipunut Marco Asensio. 19-vuotias Borja Mayoral puolestaan nostettiin ensi kertaa tällä kaudella Real Madridin avauskokoonpanoon.

Viime kaudella Wolfsburgissa lainalla ollut ja kaksi bundesliigamaalia tehnyt Mayoral kiittikin Zinedine Zidanea luottamuksesta ja viimeisteli 19. peliminuutilla La Liga -uransa avausmaalin. Sergio Ramos yritti boksissa epäonnistuneesti saksipotkua, mutta kapteenin potkaistua pallosta ohi Mayoral tuli rinnalle korjaamaan hedelmät ja napautti pallon maaliin.

Kotijoukkueen vastaus saatiin yhdeksän minuuttia myöhemmin. Álvaro Odriozola lähetti oikealta laidalta nappikeskityksen Madridin koko puolustuksen yli, ja Kevin Rodrigues laukoi yhdellä kosketuksella pallon maaliin Keylor Navasin kainalon alta.

Maalin jälkeen ottelu seisahtui muutamiksi minuuteiksi, sillä Anoeta-stadionin tilapäisessä päätykatsomossa sattui jonkinlainen tapaturma. Ilmeisesti katsomossa kaatunut katsoja kuljetettiin ajoneuvolla stadionin uumeniin jatkohoitoa saamaan.

Samainen Kevin Rodrigues oli näkyvästi esillä seuraavissakin merkittävissä tilanteissa. Ensin portugalilainen laitapuolustaja puski pallon nurmikon kautta Madridin maalin ylärimaan.

”Los Blancos” selvisi tilanteesta säikähdyksellä ja lähti terävään vastahyökkäykseen. Borja Mayoral haastoi oikealla puolustajan, ja tavoitteli matalalla syötöllä keskustasta Marco Asensiota. Epäonninen Rodrigues liukui pitkän spurtin päätteeksi pallon omaan verkkoon, ja niinpä Madrid lähti tauolle 2-1 -johdossa.

Avausjakson lopulla otteet kovenivat, ja erotuomari nostikin taskustaan keltaisen kortin viimeisen kymmenen minuutin aikana peräti neljä kertaa.

Tunnin pelin kohdalla Real Madrid -kannattajien hampaisiin alkukauden aikana joutunut Gareth Bale teki itselleen henkisesti varmasti todella tärkeän maalin. Isco lähetti walesilaiselle pitkän pystysyötön, ja Bale spurttasi juoksukilpailuun puolustajan kanssa. Tuon kisan Bale voitti, ja 70 metrin juoksunsa päätteeksi hän neppasi nätisti pallon yli maalivahti Geronimo Rullin.

Maali oli Balen kauden toinen, ja se syntyi hänelle erittäin rakkaalla stadionilla. Bale on nyt onnistunut maalinteossa kaikissa viidessä Anoetalla pelaamassaan ottelussa.

Enempää osumia ei ottelussa nähty, ja niin Real Madrid nappasi täyden pistepotin. Samalla se nousi sarjataulukossa neljänneksi, heti kauden avaustappionsa kokeneen Real Sociedadin taakse.