Kahta kautta lukuun ottamatta koko uransa Celta Vigossa pelannut Iago Aspas on ilmaissut tyytymättömyytensä La Ligan vetoomuskomitean päätökseen olla kumoamatta hänelle sukeltamisesta annettua varoitusta. Celta Vigo oli jättänyt anomuksen varoituksesta, joka 30-vuotiaalle Aspasille annettiin ottelussa Alavésia vastaan.

Viime kaudella komeat 19 sarjamaalia pyssyttänyt Aspas latasi Twitteriin ironisen videon tilanteesta. Kuvatekstiksi hän liitti kitkerät sanat:

– Päällemme kustaan, ja meidän pitää sanoa, että sataa.

Iago Aspas Juncal

@aspas10
Nos mean encima y tenemos que decir que llueve 💦🙈

Aspas ei ollut mielipiteensä kanssa yksin, vaan myös Celta Vigo julisti samaa sanomaa omalla virallisella tilillään. Celtan sanavalinnat eivät olleet aivan yhtä karkeita, vaan seura tyytyi toteamaan, että ”sanomme sen tahdikkaasti”. Perään seuran twiittivastaava liitti hashtagin #aspaseiheittäydy.

RC Celta

@RCCelta
Con tacto lo decimos... #aspasnosetira 🤦‍♂️

Videot ovat yllä, joten kukin voi vetää tilanteesta omat johtopäätöksensä.

Toimittajan sana: Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Aspas on maineensa vanki. 19 liigaosumaa ja viisi euromaalia viime kaudella on keskikastin seurassa kova saaavutus, mutta erityisen urheilijamaisena pelaajana en Aspasia pidä.

Itse olen ylläolevasta tilanteesta samoilla linjoilla kurinpitovaliokunnan kanssa, mutta toki tilanne on hyvin tulkinnanvarainen. Sen sijaan olen nähnyt Aspasilta paljon räikeämpiäkin kalasteluja, enkä edes mitenkään erityisen harvoin. Jos Espanjassa otettaisiin käyttöön jälkikäteen sukelluksista langetettavat pelikiellot, olisi Aspas ensimmäisten joukossa sellaista jonottamassa.

Viisi A-maaotteluakin pelannut väkkärämäinen ja yritteliäs on pelimies ja tyrkyllä jopa Espanjan MM-joukkueeseen. Sympatiaa yli seurarajojen hän saa kuitenkin vasta, kun sukeltelu vähenee. Jos vanha maine ei painaisi kurinpitäjien mielissä, olisi kenties tuokin hyppy jäänyt laputtamatta.