23. joulukuuta vuonna 2007. Júlio Baptista täräyttää kenties elämänsä maalin El Clásicossa Barcelonaa vastaan.

Kelataan noin kymmenen vuotta eteenpäin. Baptista pelaa edelleen. Ikää on nyt 35 vuotta. Mutta olisitko tiennyt, missä Baptista potkii palloa?

Muutaman viikon kuluttua 36 vuotta täyttävän Baptistan tuorein pöytäkirjamerkintä löytyy eilisillalta. Brasilialaishyökkääjä oli nimittäin Boltonin U23-joukkueessa, joka hävisi reservijoukkueiden sarjapelissä QPR:n U23-joukkueelle maalein 0-5.

No miksi ihmeessä muun muassa Real Madridia, Arsenalia, Sevillaa, Romaa ja Málagaa edustanut Baptista pelaa samoja sarjoja kuin suomalaisnuorukaiset Hugo Keto, Mikael Soisalo ja Alex Bradley? Tarina kertoo, että Baptista on tällä hetkellä try-outilla Boltonissa. Sopimusta ei vielä ole tehty, mutta kenties hyvät otteet reserviliigassa vielä palkitaan.

Ja jottei nyt ihan unohtuisi, tarjoilemme alla Baptistan El Clásico -maalista vajaan kymmenen vuoden takaa.