Espanjan jalkapalloliitto RFEF piti keskiviikkona kokouksen, jossa keskusteltiin liiton jatkosta puheenjohtaja Ángel María Villarin korruptiopaljastusten jälkeen. Yksi suuri oli kuitenkin joukosta poissa, sillä Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez päätti olla osallistumatta kokoukseen.

Pérezin poissaolon taustalla on tietoinen boikotti. Real Madrid -pomo päätti jättää eilisen kokouksen väliin, ja kieltäytyy osallistumasta muihinkin kokouksiin niin kauan kuin jalkapalloliiton tuomari- ja kurinpitoelimissä ei nähdä merkittäviä muutoksia.

Real Madridin kärsivällisyys loppui, kun Cristiano Ronaldolle langetettiin viiden ottelun pelikielto Espanjan Supercupin tapahtumien jälkeen. Portugalilainen ajettiin ulos toisella varoituksella sukeltamisesta, vaikka Real Madridin näkemyksen mukaan Ronaldo kaadettiin sääntöjen vastaisesti eikä hän näytellyt tilanteessa. Pitkä pelikielto oli seurausta siitä, kun Ronaldo tönäisi selästä erotuomari De Burgos Bengoetxeaa.

Florentin Pérez on tehnyt kantansa selväksi puheenjohtajuuden Villarilta perineelle Juan Luis Larrealle. Mikäli Real Madridin boikotti johtaa muutoksiin, on ensimmäisenä pölkyllä 75-vuotiaan Victoriano Sánchez Arminion pää.

Sánchez Arminio on toiminut jalkapalloliiton erotuomarikomitean puheenjohtajana peräti 25 vuoden ajan. Saavutus on huikea, etenkin kun ottaa huomioon La Ligan viime kausien aikana kovasti kritisoidun tuomaritoiminnan tason.

Lähde: AS