Kesän siirtoikkuna ei mennyt Barcelonalta ihan nappiin. Suunniteltuja kauppoja jäi tekemättä, joten Barca on palaamassa asiaan tammikuussa.

Pelipaikka, jolle kaavaillaan vahvistusta, on topparin tontti. Mundo Deportivon mukaan Barcassa on päädytty sille kannalle, että Palmeirasin Yerry Mina tuodaan seuraan vuodenvaihteessa.

Siirtosummasta on sovittu jo aiemmin. MD:n mukaan tilanne on se, että jos siirto tapahtuu tammikuussa, Barca maksaa yhdeksän miljoonan euron korvauksen. Jos siirto toteutuu ensi kesänä, korvaus on kymmenen miljoonaa.

Barca-johdon katse kohdistui nyt uudestaan Minaan, koska kesällä ei toppariosastolle vahvistusta saatu. Marlon Santos kyllä ostettiin, mutta hänet lainattiin harjoituskauden esitysten perusteella Nizzaan. Tällä hetkellä topparinelikon muodostavat Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Javier Mascherano ja Thomas Vermaelen, joka ei ole aikoihin pystynyt pelaamaan ehjää kautta.

Barcelonan uusi päävalmentaja Ernesto Valverde olisi halunnut hankkia Iñigo Martínezin Real Sociedadista. Joidenkin tietojen mukaan Barca olisi jo ollut valmis maksamaan Martínezin ulosostosumman, mutta lopulta sekään siirto ei toteutunut.

22-vuotiaan ja 195-senttisen Minan sanotaan olevan Brasilian pääsarjan parhaita toppareita.