Argentiinassa mahtaa jalkapallointoilijoiden pulssi lyödä tuhatta ja sataa. MM-karsinnat eivät nimittäin ole menneet ihan nappiin.

Viime yönä Argentiinan tilanteen piti helpottua, kun joukkue kohtasi kotonaan Etelä-Amerikan karsintalohkon heikoimman joukkueen – Venezuelan. No toisin kävi. Argentiina ei itse saanut kertaakaan palloa maaliin. Venezuela johti 1-0, mutta vieraiden tekemä oma maali pelasti Argentiinalle edes pisteen.

Argentiina on nyt pelannut jo kolme ottelua putkeen ilman voittoa. Ennen kahta viimeistä kierrosta Argentiinalla on kasassa 24 pistettä ja joukkue on jatkokarsintaan oikeuttavalla viidennellä sijalla. Argentiinassa kriisi alkaa pian olla valmis, sillä joukkueen materiaalista homma ei jää kiinni. Venezuelaa vastaan avauksessa olivat muun muassa Lionel Messi, Paulo Dybala, Mauro Icardi, Ángel di María, Nicolás Otamendi ja Javier Mascherano.

Jos uhkaa Argentiinaa pullahtaminen ulos kisoista, niin samaa voi sanoa kaksi viimeisintä Copa Américaa voittaneesta Chilestä. Chile hävisi myöhään eilen illalla 0-1 Bolivialle, joka on Venezuelan tavoin jo menettänyt mahdollisuutensa kisoihin. Chile on tällä hetkellä pisteen päässä Argentiinasta eikä joukkue ole pääsemässä edes jatkokarsintaan.

No mitkä maat Etelä-Amerikasta ovat menossa kisoihin?

Brasilia on paikkansa jo varmistanut. Viime kisojen isäntä onnistui aiheuttamaan kiusaa Kolumbialle, sillä joukkueet pelasivat 1-1-tasapelin. Uruguay puolestaan kaatoi Paraguayn ja Peru Ecuadorin – molemmat ottelut päättyivät 2-1. Näin ollen Uruguay on 27 pisteen saldolla toisena ja Kolumbia pisteen verran perässä. Yllättäjänä voidaan pitää Perua, joka on 24 pisteen myötä tasoissa Argentiinan kanssa mutta sijan ylempänä. Argentiinan ja Chilen takana kisapaikasta haaveilevat vielä myös Paraguay (21 pistettä) ja Ecuador (20).