Kauden ensimmäinen Barcelonan derby näkee päivänvalonsa lauantai-iltana Camp Nou’lla, kun Barcelona isännöi Espanyolia La Ligan kolmannen kierroksen huippukamppailussa.

Espanyoliin kesällä ilmaisella siirrolla Real Sociedadista siirtynyt Ésteban Granero pelaa uransa ensimmäisen Barcelonan derbyn. Real Madrid -kasvatti ja seuran edustusjoukkueessa kolme kautta pelannut keskikenttäpelaaja kommentoi lauantain derbyä Marcalle.

– Olen tyytyväinen siitä, että olen sopeutunut täysin tähän joukkueen filosofiaan ja pelitapaan näin nopeasti. Viikonlopun derby on erityinen minulle ja kaikille muillekin. Olemme aloittelemassa kautta ja kaikki ottelut ovat tärkeitä, mutta tämä motivoi kannattajiamme eniten. He odottavat meiltä paljon, totesi Granero, joka oli viime kaudella pitkään Eusebio Sacristánin koirankopissa Real Sociedadissa.

Barcelona on ollut tämän kesän aikana nimenomaan seurana sekaisin. Monet pitävät tämän hetken Barcelonaa huonoimpana pitkiin aikoihin, mutta Granero ei keskity siihen.

– En tiedä, mitä siellä tapahtuu. Me keskitymme vain ja ainoastaan omaan tekemiseemme. Haluamme kolme pistettä ja lähdemme otteluun todella kovalla motivaatiolla. Suuria vastaan on aina vaikea pelata, mutta jos pelaamme hyvin saamme varmasti paikkamme. Olemme luottavaisia.

– Barcelona tulee pelaamaan samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Kyseessä on hyvin vahva joukkue, mutta niin olemme mekin. Teemme työmme ja pääsemme tavoitteeseemme, eli kolmeen pisteeseen, Granero totesi itseluottavaisena.

Espanyolin kauden alku on ollut vaikea. Avauskierroksella Quique Sánchez Floresin miehistö nappasi tasapelipisteen Pizjuánilta Sevillan vieraana, mutta viikkoa myöhemmin Leganés haki täyden pistepotin Espanyolin kotikentältä.