La Ligan siirtoikkuna sulkeutui perjantaina. Jännittävimmät hetket tarjosi viimeinen kuukausi. Paris Saint-Germain ryösti Neymarin Barcelonalta. Katalonialaisseura käytti tähdestään saaduista 222 miljoonasta eurosta osan kesän kalleimpiin hankintoihin.

Kuva: Getty Images

10. Enes Ünal (Manchester City -> Villarreal, 14 miljoonaa euroa)

20-vuotias Ünal on Turkin suurimpia hyökkääjälupauksia. Nuorukainen edusti Cityä kahden vuoden ajan, muttei koskaan pelannut otteluakaan seuran edustuksessa. Viime kaudella mies kuitenkin paukutti vahvat 18 maalia lainalle Twentessä Hollannin pääsarjassa. Kenties seuranvaihdos tarjoaa läpimurron.

Kuva: Getty Images

10. Rúben Semedo (Sporting Lissabon -> Villarreal, 14 miljoonaa euroa)

Semedo vo pelata topparin lisäksi keskikentän pohjalla. 23-vuotias portugalilainen avasi viime kaudella 24 sarjapeliä Sportingin paidassa ja kuului seuran runkopuolustajiin. 14 miljoonan euron hintaan Semedo onkin oiva korvaaja AC Milaniin siirtyneelle Mateo Musacchiolle.

Kuva: Getty Images

8. Simone Zaza ( Juventus -> Valencia, 16 miljoonaa euroa)

Zaza vietti puolet viime kaudesta lainalla Valenciassa. Takana oli epäonnistunut syksy Englannissa, mutta Lepakoissa italialaisen peli alkoi rullaamaan. Taitava viimeistelijä tehtaili 20 peliin kuusi maalia. Otteet vakuuttivat seurajohdon ja Zaza ostetttiin kesällä pysyvästi pois Juventuksesta.

Kuva: Getty Images

7. Dani Ceballos (Real Betis -> Real Madrid, 16,50 miljoonaa euroa)

Ceballos pelasi kesäkuussa loistokkaat alle 21-vuotiaiden EM-kisat Espanjan joukkueessa. La Roja selviytyi finaaliin ja keskikenttäpelaaja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Viime kaudella 21-vuotias syöttötaituri murtautui myös Betisin avaukseen ja aloitusminuutteja kertyi 24 sarjapelistä. 16,50 miljoonaan hintaan Ceballos on Realille edullinen laatuhankinta.

Kuva: Getty Images

6. Luis Muriel (Sampdoria -> Sevilla, 20 miljoonaa euroa)

Muriel tuo Sevillan hyökkäykseen tervetullutta nopeutta. Kolumbian maajoukkuemies ampui viime kaudella Italian Serie A:ssa 11 maalia ja syötti viisi osumaa. Muriel on myös vahva 1vs1 -haastaja ja tekninen harhauttelija, jolle voidaan odottaa hyviä aikoja Espanjan kentillä.

Kuva: Getty Images

5. Theo Hernández (Atlético Madrid -> Real Madrid, 30 miljoonaa euroa)

Theon siirto oli kenties koko kesän kohutuin. Madridilaisseurojen herrasmiessääntö rikkoontui, kun Hernández vaihtoi Atléticon Real Madridin valkopaitaan. Ranskalainen pelasi viime kaudella erinomaisesti lainalla Alavésin väreissä ja syötti kolme maalia 32 sarjaottelussa. Ikää laitapuolustajalla on vasta 19 vuotta, joten nuorukaisella on aikaa murtaa tiensä Realin kivenkovaan avaukseen.

Kuva: Getty Images

4. Nélson Semedo (Benfica -> Barcelona, 30,50 miljoonaa euroa)

Barcelona ei saanut Hector Belleriniä Arsenalista. Kakkosvaihtoehtona Benficasta 30,50 miljoonalla täkyyn tarttui Semedo. 23-vuotiaalla laitapuolustajalla on kuusi ottelua takana Portugalin maajoukkueessa, mutta nuori peluri ei mahtunut viime vuoden EM-kulta joukkueeseen. Benficassa Semedo avasi edellisellä kaudella 31 sarjaottelussa. Hyökkäyspään avuista kertovat kuusi maalisyöttöä kauteen Portugalin pääsarjassa.

Kuva: Getty Images

3. Vitolo (Sevilla -> Atlético Madrid, 36 miljoonaa euroa)

Vitolo ei Atléticon siirtokiellon vuoksi pelaa seurassa ennen tammikuuta. Sen sijaan espanjalaislaituri viettää syyskauden lainalla Las Palmasissa. Siirto oli kesän puhutuimpia, sillä Sevilla tunsi viime kaudella kuusi maalia iskeneen Vitolon pettäneen seuran. Seurajohdon mukaan jatkosopimuksestakiin oltiin päästy sopuun, mutta lopulta Diego Simeone sai suostuteltua laiturin Madridiin.

Kuva: Getty Images

2. Paulinho (Guangzhou Evegrande -> Barcelona, 40 miljoonaa euroa)

Paulinhon siirto oli kenties se kesän kohutuin. Varsinkin, kun tarjolla oli samaan aikaan 29-vuotiasta brassia kolme vuotta nuorempi Nizzan keskikentän taituri Jean-Michel Seri. Monen mielestä Barca maksoi todella suuren ylihinnan ostaessaan Tottenhamissa flopanneen ja viimeiset vuodet alitasoisessa Kiinan Superliigassa pelanneesta keskikenttäpelaajasta. Outo valinta Barcelonalta, mutta ehkäpä mies näyttää epäilijöille.

Kuva: Getty Images

1. Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund -> Barcelona, 105 miljoonaa euroa)

Dembélé lakkoili ja pakoili Dortmundia pakottaakseen siirtonsa Barcelonaan. Lopulta saksalaisseura hyväksyi 105 miljoonan euron tarjouksen ja Pariisin siirtynyt Neymar oli korvattu 20-vuotiaalla laiturilupauksella. Barca kenties maksoi Ranskan maajoukkuemiehestä ylihintaa, mutta nuorukaisen potentiaali on valtava. Viime kaudella kuusi maalia iskenut ja 12 osumaa syöttänyt Dembélé on teknisiltä ominaisuuksiltaan lähes identtinen Neymarin kanssa ja voi parhaimmillaan olla oiva manttelinperijä brassille.