Dupont ja Dupond. Tupu, Hupu ja Lupu. Rolán ja Rolón. Málaga vahvistuu kuluvan kauden ajaksi kahdella eteläamerikkalaispelaajalla, joiden nimet voisivat olla kuin suoraan sarjakuvakirjasta.

Jo virallisesti vahvistettu siirto on argentiinalaisen keskikenttäpelaajan Esteban Rolónin liittyminen Málagan vahvuuteen. 22-vuotias Rolón siirtyy Málagaan Argentinos Juniorsista nelivuotisella sopimuksella. Keskikentän pohjapelaaja kuului viime kaudella Argentiinan pääsarjaan nousseen Argentinos Juniorsin runkopelaajiin.

Hitusen kovemmalla CV:llä Málagaan saapuu Rolónin ”melkein sukunimikaima” Diego Rolán. Uruguaylaishyökkääjä läpäisi maanantaina seuran lääkärintarkastuksen, ja vuoden lainasopimus alkaa olla AS:n mukaan julkaisua vaille valmis.

 

24-vuotias Rolán on pelannut ranskalaisessa Bordeaux’ssa viimeiset neljä ja puoli kautta. Parhaalla kaudellaan, kaudella 2014-2015 Rolán ampui joukkueelle 15 maalia. Viime sesongin maalisaldoksi muodostui yhdeksän osumaa.

Rolán on pelannut Uruguayn A-maajoukkueessa 23 ottelua ja tehnyt peleissä neljä maalia. Syyskuun maaotteluihin häntä ei valittu lievän reisivamman vuoksi. Rolánin odotetaan kuitenkin olevan pelikunnossa seuraavalla La Liga -kierroksella.