Manchester Cityn omistava City Football Group on vahvistanut ostaneensa 44,3 prosentin osuuden La Ligaan täksi kaudeksi ensi kertaa historiansa aikana nousseesta Gironasta. CFG:stä tuli näin toinen seuran pääomistajista.

Vastaavanlaisen 44,3 prosentin osuuden kataalaaniseurasta omistaa Girona Football Group, jonka omistaja on City-manageri Pep Guardiolan veli Pere Guardiola. Pere Guardiola tunnetaan jalkapallopiireissä muun muassa ansioituneena pelaaja-agenttina.

Loput 11,4 prosenttia Gironasta säilyy Gironan kannattajayhdistyksen omistuksessa.

Girona FC

@GironaFC
El Girona FC adquirit per nous inversors
✔City Football Group i Girona Football Group volen consolidar el club a 1a
👉gironafc.cat/noticia/el-gir…

Manchester Cityllä ja Gironalla on ollut läheistä yhteistyötä jo ennen kaupan varmistumista. City on lainannut Gironalle tämän kauden ajaksi viisi pelaajaa, ja se kävi Espanjassa pelaamassa harjoitusottelun Gironaa vastaan valioliigakauden jo käynnistyttyä.

Girona on jo kuudes seura, jonka City Football Group omistaa. Sheikki Mansourin johtama CFG omistaa joko kokonaan tai merkittävällä osuudella Manchester Cityn ja Gironan lisäksi New York City FC, Melbourne City FC:n, Yokohama F. Marinosin Japanissa sekä uruguaylaisen Club Atlético Torquen.

– Girona on seura, jonka toiminta puhuu selvää kieltä sen kunnianhimosta. Se on saavuttanut kaikessa hiljaisuudessa, mutta suurella päättäväisyydellä ja nöyryydellä nousun La Ligaan. Jo se pelkästään on uskomaton saavutus, mutta lisäksi se on pelannut hyvää jalkapalloa, CFG:n toimitusjohtaja Ferran Soriano kommentoi Guardianissa.

 

– Olemme yhdessä luottavaisia sen suhteen, että annamme seuralle sen kaipaaman tuen, olkoon se sitten apua toiminnan, rahoituksen tai johtajuuden kanssa, Pere Guardiola lisää.