Neymar lähti 222 miljoonan euron kaupassa. Tilalle ei ole varsinaisesti ostettu ketään. Philippe Coutinhoa ja Ousmane Dembéléä on yritetty, mutta Liverpool ja Borussia Dortmund eivät ole halunneet myydä.

Siinä Barcelonan kesä lyhykäisyydessään. Neymarista, Coutinhosta ja Dembéléstä puhuttaessa on unohdettu, että suurin katastrofi voi olla vielä edessäpäin.

Barcelona tiedotti heinäkuun alussa, että Lionel Messin kanssa on päästy sopuun vuoteen 2021 ulottuvasta jatkosopimuksesta. Barcan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu antoi ymmärtää, että kaikki oli kunnossa. No, nyt tuosta tiedotteesta on sellaiset 1,5 kuukautta aikaa. Fakta on se, että jatkosopimusta ei ole vieläkään allekirjoitettu.

Messin nykyinen sopimus umpeutuu ensi kesänä. Jalkapallon kansainvälisten sääntöjen mukaan Messi saa tehdä esisopimuksen toisen seuran kanssa vuodenvaihteen jälkeen. Jos näin kävisi, Messi lähtisi ensi kesänä Barcelonasta vapaana agenttina.

Barcelonalla on nyt siis sellaiset neljä kuukautta aikaa saada Messin puumerkki jatkosopimukseen. Oleellista on nyt kysyä: miksei sopimusta ole vielä allekirjoitettu ja mitä vatvomisesta voidaan päätellä?

Iniestakin miettii Barcelonassa jatkamista

Barcelonan entinen puheenjohtajaehdokas ja seuran nykyisen hallituksen äänekäs vastustaja Agusti Benedito sanoi hiljattain radiohaastattelussa, että allekirjoituksen uupuminen kertoo Messin epäröinnistä. Benediton arvion mukaan ei ole varmaa, että Messi tekee jatkosopimuksen, vaikka Barca-johdosta niin on vakuuteltu.

Ei se sinänsä olisi erityisen suuri yllätys, jos Messi todella pohtisi, jatkaako Barcelonassa vai siirtyäkö muualle. Neymar avasi jo sanaisen arkkunsa sanomalla, että Barca ansaitsee parempaa kuin nykyisen johtonsa. Andrés Iniesta puolestaan sanoi, että hän pohtii Barca-uransa jatkoa. Iniesta lisäsi, että se on asia, joka ei olisi tullut hänelle mieleenkään muutama vuosi sitten.

Voitaneen sanoa, että Barcelona-johto taiteilee tällä hetkellä äärimmäisen ohuella nuoralla. Ollaan hyvin lähellä sitä pistettä, että viimeiset noin 10-15 vuotta selkeästi näkyvissä ollut punainen lanka katoaa taas. Seuraavat neljä kuukautta kertovat paljon.