Cadena SER:in uutinen ei tullut yllätyksenä. SER:in tietojen mukaan Barcelonan johto on raivoissaan pelaajille, jotka ovat hiljattain ottaneet yhteiskuvia Neymarin kanssa ja jakaneet niitä sosiaalisessa mediassa.

Kuvalla tarkoitetaan todennäköisesti etenkin Lionel Messin Instagram-kuvaa, jossa hän poseeraa Neymarin ja Luis Suárezin kanssa.

Volvió @3gerardpique 😂😂😂

Henkilön Leo Messi (@leomessi) jakama julkaisu

No miksi seurajohto on raivoissaan? Oikeusjutun vuoksi. Barcelona aikoo haastaa Neymarin oikeuteen. Barca vaatii Neymarilta 8,5:ttä miljoonaa euroa sopimusrikkomuksesta. FIFA taas tutkii Neymarin valitusta siitä, että Barcelona ei ole maksanut sovittuja bonuksia.

Messi, Suárez (ja ilmeisesti moni muukin pelaaja) on melko näkyvästi asettunut puolustamaan Neymaria. Jos brasilialainen olisi selvästi tarinan konna, tuskin pelaajat julkaisisivat näin arkaan saumaan yhteiskuvia. Messin kuvasta voinee vetää sen johtopäätöksen, ettei hän ainakaan aio puolustaa Barca-johtoa Neymaria vastaan.

Messi ja Iniesta seuraavat tapahtumia

Messi ei ole vieläkään allekirjoittanut jatkosopimusta, josta Barca tiedotti jo 1,5 kuukautta sitten. Ei ole Andrés Iniestakaan. Joidenkin Kataloniasta kantautuvien tietojen mukaan Messi ja Iniesta haluavat seurata, miten Neymar-tapaus etenee ja mitä Barcelona päätyy tekemään siirtomarkkinoilla. Sekä Messin että Iniestan sopimukset umpeutuvat ensi kesänä.

Kertoo paljon, jos käytännössä koko uransa Barcelonassa pelanneet Messi ja Iniesta miettivät tässä vaiheessa seuranvaihtoa.

Vaikutuksia voi olla myös pitkälle tulevaisuuteen. Vaikka Barcelona saisi oikeudenkäynnin myötä Neymarilta joitain miljoonia takaisin, onko se sen arvoista? Kuka huippupelaaja enää haluaa tulla Barcelonaan jos lähtiessä on se riski, että seura ryhtyy oikeustoimin vaatimaan rahoja takaisin?