La Liga -kausi käynnistyi viikonloppuna avauskierroksen otteluilla. Top-listoissa siirrymme seuraavaksi toppareihin.

Listaa hallitsivat suurseurojen tutut nimet, mutta mukaan mahtui myös yksi uusi tulokas.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

5. Yeray Álvarez (Athletic Bilbao)

Yeray pelasi viime kaudella erinomaisen kauden. Espanjalaispuolustaja avasi 25 sarjaottelussa ja katkoi keskimäärin 3,7 syöttöä ottelua kohden. Vahvarakenteinen toppari loistaa myös liukutaklauksissa ja pääpalloissa, joita hän voitti viime kaudella 2,1 per peli.

22-vuotiaan Yerayn läpimurtokautta varjosti taisteli kivessyöpää vastaan. Espanjalainen joutui myös sairauden vuoksi sivuun kesän alle 21-vuotiaiden EM-ryhmästä. Kunnossa ollessaan mies on kuitenkin sarjan ehdotonta eliittiä.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

4. José María Giménez (Atlético Madrid)

Giménez on tehnyt kovaa nousua maanmiehensä Diego Gódinin rinnalla yhdeksi sarjan johtavimmista puolustajista. Nuori uruguaylainen tunnetaan aggressiivisesta pelaamisestaan ja laadukkaista taklauksista. Viime kaudella onnistuneita liukuja kertyi noin 2,4 ottelua kohden.

Giménezin pelit rajoittuivat viime kaudella loukkaantumisongelmien myötä 17 sarjapeliin. Toivon mukaan nyt kausi on ehjempi.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

3. Gerard Piqué (Barcelona)

Vaikka Piqué on viime vuosina noussut ylös esille myös valituksillaan, puolustajan taidot löytyvät edelleen myös pelikentillä. 30-vuotias espanjalainen on vahva miesmerkkaaja ja varma suorittaja omassa päässä. Puolustaja ei hätäile, vaan syötönkatkot suoritetaan oikeaan aikaan ajoitettuina.

Piquén vahvuutena on myös pallollinen pelaaminen. Siitä kertoo viime kauden syöttöprosentti (90,5). Pääpallotaidot puolestaan tekevät espanjalaisesta myös vaarallisen aseen kulmatilanteisiin.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

2. Sergio Ramos (Real Madrid)

Ramos on Real Madridin puolustuksen sielu. Kapteeni johtaa alakertaa kovalla asenteella ja turvautuu toisinaan myös rajumpiin otteisiin. Kovan pelaamisen varjopuolena ovat varoitusmäärät, joita kertyi viime kaudella kahdeksan kappaletta sekä yksi ulosajo.

Ramosin tavaramerkkinä ovat olleet viime vuosina myös lukuisat päämaalit erikoistilanteissa. Viime kaudella mies viimeisteli puolustajalle suuret seitsemän maalia. Myös pelinavaustaitoja löytyy ja syöttöprosentti oli hyvä 89,6 La Ligassa.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

1. Diego Godín (Atlético Madrid)

Atlético päästi viime kaudella jälleen vain 27 maalia La Ligassa, joka sarjan pienin määrä. Suuri kiitos tästä kuului maalivahti Jan Oblakin lisäksi Godínille. Kokenut Uruguaylainen piti maanmiehensä Giménezinkin poissaolon ajan johtajuudellaan linjan kasassa.

Godín siivosi viime kaudella keskimäärin 6,1 palloa omalta alueelta ja katkoi 2,6 syöttöä ottelua kohden. Godín on Atléticolle korvaamaton soturi ja joukkueen tiiviin puolustuksen suurin tukipilari.