Sky Sportsin espanjalaisen jalkapallon asiantuntija Guillem Balagué povaa ”pitkää kautta” Ernesto Valverden luotsaamalle Barcelonalle. Hän arvioi, että Real Madrid on tällä hetkellä selvästi katalonialaisia edellä.

Balaguén mukaan Neymarin lähtö Pariisiin olisi joka tapauksessa pahentanut tilannetta, mutta ongelmat olisivat silti kyteneet pinnan alla, vaikka brasilialainen olisi jäänyt.

Lionel Messissä Barcelonalla on todennäköisesti kaikkien aikojen paras pelaaja, mutta oletus, että hän pystyisi suoriutumaan oman työnsä lisäksi vielä sen kaltaisista tehtävistä, joita Xavi ja Andrés Iniesta tekevät, on yksinkertaisesti hullu, toteaa Balagué.

Seuraus on hänen mukaansa se, että Barcelonan joukkueessa poikkeuksellinen pelaaja saadaan näyttämään tavalliselta, koska häntä ympäröivät pelaajat, jotka pelaavat todellista tasoaan huonommin yhteispelin puuttumisen takia.

– Tämä on nyt joukkue, josta puuttuu identiteetti, keskinkertainen. Tylsä lähestymistyössään, henkisesti näennäisen loppu, vaikka kausi ei ole edes alkanut vielä, Balagué korostaa.

– Heidän päätöksensä pelata kolmella eri ryhmityksellä Bernabéulla, aloittaen kolmella topparilla ennen siirtymistä 4-3-3:een ja sitten 4-4-2:een, osoittaa sen, kuinka tuuliajolle he ovat päätyneet.

Asiantuntijan mukaan yksinkertaisesti tiivistettynä Barcelona ei näytä siltä, että he tietäisivät, mitä ovat tekemässä. Joukkueen pitää uudistaa peliään ja saada uutta verta uusien pelaajien muodossa.

– Ja heidän pitää ymmärtää kerta kaikkiaan se, että huolimatta joidenkin heidän pelaajiensa erinomaisuudesta, tämä on pohjimmiltaan joukkuepeli.