Huuhkajien keskikenttämies Robin Lod onnistui maalinteossa Athletic Bilbaon verkkoon, espanjalaisjoukkue nujersi Panathinaikosin 3–2 Eurooppa-liigan play-off -kierroksella.

Athletic oli vielä toisen jakson puolivälissä pahassa pinteessä, mutta konkari Aritz Adurizin (2) ja Óscar de Marcosin vierasmaalit takasivat joukkueelle loistavat asetelmat jälkimmäiseen kohtaamiseen.

Toinen osaottelu pelataan Espanjassa torstaina 24. elokuuta. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Lodin tähtihetki nähtiin torstaina vajaan puolen tunnin kohdalla, kun suomalainen ohitti vastustajan ja taituroi pallon varmasti maalin oikeaan nurkkaan. Ottelun avausosuman pohjusti Guillermo Molins, joka jatkoi pallon päällään suomalaiselle.

Bryan Cabezas vei Panathinaikosin 55. minuutilla jo kahden maalin johtoon, mutta sen jälkeen alkoi vieraiden show.

Takana oli 67 minuuttia, kun Aduriz nousi takatolpalla korkeimmalle ja jatkoi Iker Muniainin keskittämän pallon verkon perukoille.

Vain kolme minuuttia myöhemmin oli de Marcosin vuoro onnistua. Hän sai syötön Mikel Balenziagalta eikä erehtynyt viimeistelyssään.

Aduriz kruunasi Athleticin nousun 74. minuutilla pilkulta, kun Rodrigo Moledon katsottiin rikkoneen vaihtopelaaja Iñaki Williamsia.