Deportivo La Coruña on ilmeisen tosissaan Arsenalin hyökkääjän Lucas Pérezin perässä. La Liga -seura on tehnyt Tykkimiesten hyljeksimästä espanjalaisesta jo kaksi tarjousta, mutta Arsenalille ei vielä kelpaa.

La Voz de Galician mukaan Deportivo on tarjonnut Pérezistä 12 miljoonaa euroa. Se on Pérezin agentin Rodrigo Fernández Lovellen mukaan ”erittäin järkevä tarjous pelaajasta, jonka arvon Arsenal sai itse laskemaan”.

– Tähän mennessä Arsenal on sanonut kaikelle ”ei”. Vähän aikaa sitten Deportivo tarjosi Pérezistä 10 miljoonaa plus kahta miljoonaa ehdollisena, mutta he eivät lämmeneet sille. Sitten Depor nosti tarjouksensa suoraan 12 miljoonaan, eikä sekään kelvannut, Fernández Lovelle kertoo.

Agentin mukaan 12 miljoonan tarjous vastaa hyvin nykyistä markkinatilannetta. Sitäkään Arsenalin ei tulisi unohtaa, että Deportivolle vuosi sitten maksamastaan 20 miljoonasta espanjalaisseuralle jäi vain 14 miljoonaa, sillä kreikkalainen PAOK omisti yhä 30 prosenttia Pérezin pelaajaoikeuksista.

– Sitä ennen Deportivo oli maksanut PAOK:ille 1,5 miljoonaa 70 prosentin omistusosuudesta. Tällä haluan sanoa, että 12 miljoonan tarjouksella seura luopuu kaikesta, mitä se Lucasista aiemmin maksoi.

Wenger ilmaisi olevansa valmis päästämään Pérezin lähtemään

Pérezin agentti sanoo palaavansa lähipäivinä neuvottelemaan uudestaan Arsenalin kanssa.

– Arsenal ei anna periksi, mutta aikaa on yhä jäljellä, Fernández toteaa.

Pelaajan edustajan mukaan Arsenal pyytää Pérezistä 15 miljoonaa euroa. Vaikka seura onkin kieltäytynyt sinnikkäästi Deportivon lähestymisistä, on Férnandez yhä toiveikas.

– Arsenal näytti ensin, ettei laske mitään pelaajan varaan, koska he ottivat Péreziltä tämän pelinumeron pois kysymättä mieheltä ensin. Kun tiedetään, etteivät he arvosta häntä, on minun mielestäni 12 miljoonan tarjous melkoisen hyvä.

Lehti kertoo, että Lucas Pérez on sopinut Arsène Wengerin kanssa, ettei häntä nimetä kokoonpanoon, ennen kuin miehen jatkosuunnitelmat ovat selvillä. Pérezin ainoa toive on palata Deportivoon, ja pari viikkoa sitten mies jättikin Arsenalle siirtopyynnön.

– On mahdollista, että Pérez lähtee tässä kuussa. Avasin hänelle oven, koska minulla on paljon hyökkääjiä. Jos Pérez löytää hyvän tilaisuuden, autan häntä, Wenger totesi lehdistötilaisuudessa keskiviikkona ESPN:n mukaan.

Lucas Pérez oli erinomaisen tehokas pelaaja viimeisimmällä Deportivo-kaudellaan 2015-2016. 35 ottelussa hän teki 17 maalia ja syötti kahdeksan osumaa. Tämän kauden alkajaisiksi Arsenal antoi 28-vuotiaan Pérezin pelinumeron 9 uudelle hankinnalle Alexandre Lacazettelle.

Viime kaudella Lucas Pérez sai peliaikaa lähinnä cup-kilpailuissa, joissa hän tehoili seitsemässä ottelussa kolme maalia ja kolme maalisyöttöä. Valioliigassa espanjalainen ei pelannut ainuttakaan täyttä 90-minuutista. 11 ottelussa peliaikaa herui vaivaiset 265 minuuttia, joiden aikana Pérez osui tolppien väliin kerran. Mestarien liigan ainoassa ysikymppisessään Pérez viimeisteli hattutempun FC Baselin verkkoon.