Brasilialaistaituri Neymar oli vielä jokin aika sitten Barcelonan suuri sankari – tärkeä lenkki maailman tehokkaimmassa hyökkäystriossa MSN:ssä, ratkaisevin pelaaja Barcan keväisessä ikimuistoisessa nousussa Paris Saint-Germainia vastaan ja viihdyttäjä vailla vertaa. Nyt kaikki on muuttunut Neymarin vaihdettua leiriä juurikin samaiseen PSG:hen ällistyttävällä 222 miljoonalla eurolla.

Siirron varmistuttua Neymar on leimattu petturiksi, hänen nimellään varustettuja paitoja on poltettu, ja Barcelonan taustajoukoista on annettu varsin kitkeriä kommentteja pelaajasta. Barcelonan nykyjohto puolestaan kieltäytyi maksamasta Neymarin jatkosopimukseen kirjattua 25,5 miljoonan euron ”uskollisuusbonusta” tämän agenttina toimivalle isälle, Neymar Seniorille.

Sky Sportsin mukaan edellämainittu ratkaisu on saanut Neymarin tuohtumaan ja nyt hän harkitsee valittavansa Barcelonan päätöksestä kansainväliselle jalkapalloilun kattojärjestölle FIFA:lle. Skyn lähde kertoo Neymarin olevan ratkaisusta ”hyvin harmissaan”.

 

Vielä Neymarin lakimiehet eivät ole valitusta sepustaneet, mutta asiaa harkitaan.

Barcelonan edustaja Josep Vives perusteli Barcelonan ratkaisua viimeviikkoisessa lehdistötilaisuudessa näin:

– Seura ei maksa bonusta Neymarin isälle. Sopimukseen sisältyi kolme ehtoa: Pelaaja ei saa neuvotella seurasta lähdöstään bonuksen maksua edeltävänä kuukautena, hänen täytyy osoittaa halunsa täyttää sopimuksensa, emmekä me maksaisi bonusta ennen syyskuun ensimmäistä päivää, varmistaaksemme, että siirtoikkuna on sulkeutunut.

– Nyt, kun tiedämme, ettei yksikään kolmesta ehdosta täyttynyt, emme kunnioita bonusta.