30-vuotias keskikenttäpelaaja Javi García siirtyi vuonna 2014 Manchester Citysta Venäjän suurseura Zenitiin 15 miljoonan euron siirtosummalla. Nyt seikkailu Pietarissa näyttää olevan päättymässä, sillä Zenitin uusi valmentaja Roberto Mancini ei näe espanjalaiselle käyttöä joukkueessaan.

García on saanut pelata toistaiseksi vain yhdessä alkaneen kauden neljästä ottelusta. Mancinin edeltäjien luottopelaajan saama vastuu on näin romahtanut aiemmista kausista, ja mies on valmis siirtoon.

Sportin mukaan Real Betis on nähnyt tilaisuutensa tulleen. Sivusto kertoo Betisin ja Zenitin jo sopineen Garcían siirrosta. Real Madridin kasvatin siirtosummaksi on muodostumassa 1,5 miljoonaa euroa, joten Betis maksaa pelaajasta vain kymmenesosan siitä, mitä Zenit kolme vuotta sitten.

Garcían kerrotaan matkustavan tänään keskiviikkona Sevillaan Real Betisin lääkärintarkastukseen. Mikäli tarkastuksessa ei löydy mitään yllättävää, on hän valmis allekirjoittamaan sopimuksen uuden seuransa kanssa.

Real Betisin nopea toiminta on paha takaisku ja pienoinen arvovaltatappio Málagan valmentaja Michelille, joka oli ollut yhteydessä Garcíaan ennen Betisin väliintuloa. Michel oli pyytänyt seuraltaan Garcían hankintaa, mutta seuran omistaja Abdullah Al Thani oli kaupanteosta toista mieltä.

Kaupan toteutuessa Garcíasta tulee Real Betisin kesän yhdeksäs uusi pelaaja.