Meksikolaisesta Carlos Velasta on Real Sociedadin kannattajilla taatusti paljon hyviä muistoja. Vela pelasi huhtikuussa jo 200:nnen La Liga -ottelunsa seuran edustusasussa ja samalla hänestä tuli Real Sociedadin historian toiseksi eniten otteluita pelannut ulkomaalaispelaaja.

Nyt 28-vuotiaan Velan hyvästit ovat kuitenkin lähellä. Kuusi kautta seurassa pelannut Vela ei ole osoittanut valmiutta jatkosopimukseen Real Sociedadin kanssa, ja niinpä baskiseura alkaa olla valmis Meksikon maajoukkuehyökkääjästä luopumaan.

Sportin mukaan kesän aikana Velan saatavuutta ovat kyselleet ainakin Wolfsburg ja AS Roma, mutta tarjoukset eivät ole Real Sociedadia tyydyttäneet. Nyt Velan uudeksi ilmansuunnaksi onkin osoittautumassa länsi, ja sarjaksi meksikolaispelaajille varsin tuttu sarja, Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga MLS.

MLS:n kärkiseura LA Galaxy on haalinut riveihinsä La Ligasta ja Meksikon maajoukkueesta hyvin tutut Dos Santosin veljekset Giovannin ja Jonathanin. Vela on näillä näkymin päätymässä samaan kaupunkiin, mutta eri seuraan.

Los Angeles FC on MLS:ssä uusi tulokas, ja seura suunnittelee Velasta ensimmäistä niin sanottua ”franchise”-pelaajaansa. Kaupalla tulee kuitenkin kiire, sillä MLS:n siirtoikkuna sulkeutuu jo keskiviikkona.

Se, päätyykö Vela lopulta ”Enkelten kaupunkiin”, riippuu pitkälti Real Sociedadin kompromissivalmiudesta. Velan sopimuksen ulosostohinta on 10 miljoonaa euroa, eikä Sportin mukaan Los Angeles FC ole valmis tuota summaa miehestä maksamaan.

Vela on tehnyt 204 La Liga -ottelussa 65 maalia. Meksikon maajoukkueessa pelatuissa 55 ottelussa maaleja on syntynyt 17.