Lyonin seurapresidentin Jean Michel-Aulasin mielestä Neymarin siirto Barcelonasta Paris Saint-Germainiin vei siirtomarkkinat epätasapainoon. Ranskalainen uskoo 25-vuotiaan brasilalaishyökkääjän 222 miljoonan euron arvoisen siirron voivan nousta jopa miljardiin euroon saakka.

Aulas näkee, ettei Neymarin siirron toteuttaneiden rahojen alkuperä tee hyvää jalkapallolle.

– Tällaiset siirrot täytyy säännöstellä. Michel Platinin jätettyä Uefan FFP menetti yhden suurimmista puolustajistaan. Meidän täytyy pystyä vahvistamaan ja hallitsemaan, mistä rahat tulevat, seurapresidentti valitetteli, France Footballin haastattelussa.

– Kun kohtaamme sijoittajia Qatarista, jotka keräävät suuria tuottoja kaasu- ja öljytuotannosta, emme voi vastustaa heitä. Seura ei voi tuottaa yhtä paljon kuin tulee kuluja. Se tekee taloudesta epätasapainoisen ja tuottaa jo nyt ongelmia.

Aulas uskoo PSG:n joutuvan maksamaan seuraavan viiden vuoden aikana Neymarista yhteensä miljardi euroa. Pariisilaisseuralla on 700 miljoonan euron budjetti.

– Saapa nähdä, onko tuo siirto toimiva vakaan talouden kannalta. Lyhytnäköisesti se voi olla hyvä, mutta se voi myös tuottaa suuria ongelmia. Tällaiset hankinnat voivat rakentaa kuplan, joka voi puhjeta minä hetkenä hyvänsä, Aulas lisäsi.