Barcelonan hyökkääjän Neymarin, 25, siirtyminen ranskalaisseura Paris Saint-Germainiin on varmistunut. PSG julkisti pelaajan viisivuotisen sopimuksen torstai-iltana.

Barcelona ilmoitti aiemmin illalla, että Neymarin edustajat kävivät seuran toimistolla maksamassa 222 miljoonaa euroa eli pelaajan sopimukseen kirjatun ulosostosumman.

Neymarin tuore sopimus ulottuu kesäkuuhun 2022 saakka. Hän kantaa uudessa seurassaan pelinumeroa 10.

– Liityn Paris Saint-Germainiin äärimmäisen onnellisena. Saavuttuani Eurooppaan seura on aina ollut yksi kilpailukykyisimmistä ja kunnianhimoisimmista. Ja suurin haaste, joka eniten motivoi minua liittymään uusien joukkuekaverieni rinnalle, on auttaa seuraa valloittamaan fanien haluamia titteleitä, Neymar toteaa.

– Paris Saint-Germainin kunnianhimo houkutteli minut seuraan, samoin sen tuoma intohimo ja energia. Olen pelannut neljä kautta Euroopassa ja tunnen olevani valmis haasteeseen. Tästä päivästä lähtien teen kaikkeni auttaakseni uusia joukkuekavereitani, avaamaan uusia horisontteja seuralleni ja tuomaan iloa sen miljoonille kannattajille ympäri maailmaa.

PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi toivottaa Neymarin ilolla ja ylpeydellä tervetulleeksi seuraan.

– Neymar Jr on tänä päivänä yksi parhaista pelaajista maailman jalkapallossa. Hänen voittajamentaliteettinsa, vahva luonteensa ja johtajuutensa on tehnyt hänestä loistavan pelaajan. Hän tuo tähän seuraan todella positiivista energiaa, Al-Khelaifi sanoo.

– Kuuden vuoden aikana olemme rakentaneet erittäin kunnianhimoisen projektin, joka on jo vienyt meidät korkeimmalle tasolle kansallisessa ja eurooppalaisessa jalkapallossa.

Neymar voitti Barcelonan riveissä käytännössä kaiken mahdollisen, mitä seuratasolla voi voittaa. Brasilian maajoukkueessa hän on takonut 77 ottelussa 52 maalia.

Paris Saint-Germain

@PSG_English
Paris Saint-Germain are absolutely thrilled to announce the arrival of @neymarjr !!!
➡️ bit.ly/2wpSMKr
#BemvindoNeymarJR 🇧🇷