Vaikka Neymarin megasiirtoa Barcelonasta Paris Saint-Germainiin ei ole vielä edes virallistettu, on Euroopan jalkapalloilun kattojärjestö UEFA jo ottanut kantaa huhuttuun 222 miljoonan siirtokorvaukseen. Summa on kirjattu Neymarin sopimuksen ulosostoklausuuliksi, ja upporikas pariisilaisseura on valmis sen maksamaan.

UEFA haluaa PSG:ltä selvityksen siitä, kuinka seura aikoo jättimäisen siirron rahoittaa. Kun mukaan lasketaan Neymarin huhuttu 55 miljoonan euron bruttovuosipalkka, allekirjoitusbonukset sekä agenttien palkkiot, nousee koko sopimuksen arvo hintahaarukkaan 450-500 miljoonaa euroa.

PSG:n ei niin kovin pieneksi ongelmaksi on muodostumassa UEFA:n taloudellisen reilun pelin säännöt, eli Financial Fair Play. FFP ei salli seurojen tekevän yli 30 miljoonaa euroa tappiota kolmen vuoden aikana. UEFA kommentoi Telegraph Sportille, että kattojärjestö aikoo olla tämän kaupan suhteen ”poikkeuksellisen vakavissaan”.

Yleensä rahakkaimmista pelaajakaupoista ovat vastanneet La Ligan suurseurat Barcelona ja Real Madrid, mutta nyt PSG on astumassa röyhkeästi apajille ja kiilaamassa kaksikon edellekin. Ongelma on, että seuran rahoitus tulee suorasukaisesti Qatarista, ja La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas onkin syyttänyt PSG:tä ”valtion rahoittamasta taloudellisesta dopingista”.

– Kaikkien seurojen tulee noudattaa Financial Fair Playn sääntöjä tai olla valmiita kestämään seuraukset, UEFA totesi lausunnossaan.

Kun UEFA:n edustajalta kysyttiin tarkemmin Neymarin kaupasta, hän sanoi, ettei PSG ole antanut minkäänlaista vastausta siihen, miten siirrosta tehtäisiin FFP-sääntöjen mukainen.

Tulevan kauden UEFA-lisenssien deadline umpeutui jo muutama viikko sitten, joten mahdolliset FFP-sääntörikkomukset käsiteltäisiin vasta kauden 2018-2019 alla. PSG:kin on aikanaan UEFA:lta oman sanktionsa saanut, kun UEFA sakotti sitä vuonna 2014 20 miljoonalla eurolla taloussäännöstön rikkomisesta. Summa on toki lähinnä naurettava Neymar-kaupan sijoitusten rinnalla.

Lähde: The Telegraph