Barcelonan entinen puheenjohtaja raivoissaan Neymarille: ”Hän on leikkinyt päivänkakkaroilla”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan puheenjohtajana vuosina 2000-2003 toimineelta Joan Gaspartilta ei totisesti löytynyt hyvää sanottavaa Barcelonan pian entisestä supertähdestä Neymarista. Gaspartin mielestä Neymarin käytös PSG-siirtosaagassa on ollut ala-arvoista, ja mikäli brassi joskus vielä palaa Camp Noulle vierasjoukkueen paidassa, tulee vastaanotto olemaan erittäin vihamielinen.

Gaspartin aikakaudella portugalilaistaituri Luis Figo teki yhden oman aikakautensa puhutuimmista siirroista, kun hän loikkasi Barcelonasta Real Madridin leipiin. Kannattajien vihan saivat tuta niin Figo kuin Gaspartkin, mutta ex-presidentti uskoo, että Neymaria kohtaan koettava kiukku tulee olemaan jotain ennennäkemätöntä.

– Mehän sanomme, että Barca on enemmän kuin pelkkä seura. Olen kokenut tällaisia tilanteita ennenkin. Neymar menee samaan kategoriaan Figon kanssa. Tähän saakka Figo oli yksin, mutta nyt hän saa Neymarista seuraa, siirrosta yllättynyt Gaspart luonnehti Cadena Ser -kanavan El Larguerossa.

– Voi olla, että Neymar tulee saamaan Figoakin vihamielisemmän vastaanoton.

 

Kohusiirtoja on jalkapallon parissa nähty ennenkin, mutta Gaspartia ärsyttää erityisesti Neymarin asenne.

– Olen nähnyt Neymaria parempien pelaajien, Diego Maradonan ja Ronaldon lähtevän Barcasta, koska toiset seurat maksoivat heidän ulosostoklausuulinsa. He kuitenkin lähtivät kunniakkaasti, ilman komediaa ja satuja. En ole pitänyt alkuunkaan siitä asenteesta, jolla Neymar on kohdellut seuraa ja pelikavereitaan.

– Neymar on leikkinyt liiaksi päivänkakkaroilla: ”Rakastaa, ei rakasta. Rakastaa, ei rakasta”. Nyt on meidän vuoromme päättää, ettemme enää pidä hänestä. Syypäitä eivät ole johtokunta, eivät pelikaverit eivätkä kannattajat. Syy on hänen kunnianhimossaan ja olemuksessaan, Gaspart maalailee.

– Minuun sattuu se, että suuresti kunnioittamani henkilöt eivät syytä tästä ketään. Tämä on Neymarin syytä, ja sillä hyvä.

Haastattelun päätteeksi Gaspart esittää omat epäilyksensä sille, voiko siirto ylipäätään toteutua, sillä kaiken järjen mukaan hanke ei täytä alkuunkaan Financial Fair Playn kriteereitä. Kokonaan toinen juttu on sitten se, olisiko Neymarille enää paikkaa Barcelonassa, sillä välit ovat jo pahasti tulehtuneet.

Lähde: AS

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää