Viime päivien huhumyllyn kuumin nimi Neymar olisi Paris Saint-Germainilta ikimuistoinen kaappaus, joka toteutuessaan murskaisi kaikki aiemmat siirtosummaennätykset. Barca-tähden sopimuksessa oleva ulosostoklausuuli 222 miljoonaa euroa on yli kaksi kertaa enemmän kuin tähänastinen Paul Pogban hallussa oleva maailmanennätys.

Neymarin PSG-siirto lienee vielä kaukana toteutumisesta, mutta spekuloitavaa ja kirjoiteltavaa aiheesta riittää. Le Parisien -lehti kertoo, että yhteydenpitoa Neymarin ja PSG:n välillä on ollut jo pidempäänkin, ja Neymar on antanut ranskalaisseuralle listan pelaajista, jotka hän haluaisi pelikavereikseen.

Jos PSG saisikin kaupan läpi, muodostuisi hinta ennennäkemättömän kalliiksi. Siirron agenttipalkkiot ja Neymarin palkka mukaan luettuna pariisilaisille voisi muodostua kuluja jopa 500 miljoonan euron verran. SIksikin PSG:n kädet voivat olla aika sidotut, mitä Neymarin toivomiin pelaajiin tulee.

Le Parisienin mukaan Neymar nimesi neljä pelaajaa, joita hän toivoisi PSG:hen seuraavan kahden kauden aikana. Ensimmäinen toive on jo toteutunutkin, kun PSG osti Juventuksesta Neymarin maanmiehen ja hyvän ystävän Dani Alvesin.

Myös Neymarin toinen tärkeä toive on brasilialaispelaaja, nimittäin Liverpoolin hyökkääjä Philippe Coutinho. Liverpool kuitenkin pyytää Coutinhosta ainakin 90 miljoonaa euroa, eikä PSG:n siirtokassasta riitä loputtomiin. Ahnaimmin Coutinhon kintereillä onkin Barcelona, ja jos Barca onnistuu Coutinhon nappaamaan, on sillä joukoissaan yksi valttikortti, joka voisi houkutella Neymarin jäämään.

Vaihtoehdoksi Coutinholle PSG on ehdottanut Arsenalin Alexis Sánchezia. Neymarille chileläinen kelpaisikin, mutta sekään ei yksin riittäisi. Lisäksi tarvittaisiin kaksi muuta maailmanluokan pelaajaa kahden seuraavan vuoden aikana, jotta PSG olisi valmis maailman terävimmälle huipulle.

Hankintojen lisäksi Neymar vaatii PSG:ltä jälleen yhden brasilialaisen, eli Lucas Mouran seurassa pitämistä. PSG oli valmistautunut myymään keskikenttämiehen, mutta Neymarin tahdon mukaisesti Moura jatkaneekin Pariisissa.

Joka tapauksessa PSG:tä odottaa valtava urakka, jos se aikoo Neymar-kaupan maaliin saada.

Lähde: AS