Manchester City on pannut Pep Guardiolan johdolla maalivahtiosastonsa ja puolustuksensa uusiksi ennennäkemättömällä törsäyksellä. Benficasta hankittu maalivahti Ederson on tätä nykyä maailman kallein veräjänvartija, ja Sky Sportsin kokoamaan maailman kalleimpaan kentälliseen mahtuu peräti kolme Cityn puolustajaa.

Viime kesänä hankittu John Stones, sekä viime ja tällä viikolla hankitut Kyle Walker ja Benjamin Mendy kuuluvat nyt maailman kalleimpien puolustajien joukkoon. Vielä ennen Walkerin ostamista Real Madridin Fabio Coentrão oli maailman hintavin oikea laitapuolustaja.

Viidentenä miehenä Cityn hallitsemaan alakertaan mahtuu nykyisin Chelseassa pelaava David Luiz. Chelsea tosin maksoi brassista ”vain” 20 miljoonaa puntaa vuosi sitten. Puolustajan maailmanennätyksen kikkarapää kirjautti nimiinsä vuonna 2014, kun PSG maksoi hänestä 50 miljoonaa puntaa – juurikin samaiselle Chelsealle.

Yhteensä avauskokoonpanolle tulee hintaa noin 772 miljoonaa euroa, kalleimpien miesten löytyessä tuttuun tapaan kentän hyökkäyspäästä.

Keskikentän siirtoennätykset tänä kesänä vielä rikkomatta

Keskikentältä löytyy kaksi Real Madridin ja kaksi Manchester Unitedin hankintaa. Angel Di Marían ura Unitedissa jäi tosin vain yhden kauden mittaiseksi. Maailman kalleimman jalkapalloilijan Paul Pogban harteille ladataan Old Traffordilla sen sijaan edelleen valtavia odotuksia. Nähtäväksi jää, joko Pogban ennätys painuu tänä kesänä historiaan, sillä Neymarin jättisiirrosta PSH:hen liikkuu yhä huhuja.

Keskikentälle mahtuu Di Marían ohella toinenkin pelaaja, jonka megasiirto toteutui pitkälti hyvien vuoden 2014 MM-kisojen myötä. Real Madrid ei pystynyt vastustamaan kiusausta ostaa riveihinsä MM-kisojen parasta pelaajaa James Rodríguezia. Kolumbialaisella on kuitenkin ollut Madridissa omat vaikeutensa, ja hän siirtyikin tänä kesänä kahden vuoden lainasopimuksella Bayern Müncheniin.

Keskikentän nelikon täydentää toinen Real Madridin jättiostos Gareth Bale. Tottenhamista hankittu walesilainen piti kolmen vuoden ajan ME-summaa hallussaan ennen Unitedin Pogba-kauppaa.

Kärjestä löytyy koko listauksen ylivoimaisesti vanhin siirto, ja ainoa, joka on peräisin viime vuosikymmeneltä. Real Madrin Cristiano Ronaldo on pitänyt sitkeästi pintansa maailman kalleimpana hyökkääjänä. Kärkipariksi nousi viime kesän yllätyssiirrollaan Gonzalo Higuaín, joka teki Juventukselle mukavat 24 Serie A -maalia.

Pelipaikoittain listatusta maailman kalleimmasta joukkueesta löytyy siis ainoastaan viiden seuran ostamia pelaajia. Vielä ennen viime viikkoa Real Madrid oli kolmella (ennen Walkerin hankintaa neljällä) pelaajallaan kentällisen ykkösseura, mutta nyt neljän pelaajan City ajoi edelle. Barcelonan pelaajia ei sen sijaan avaukseen mahdu. Real Madridinkin hankinnat ovat vähintään kolmen vuoden takaa, joten saapa nähdä, joko tänä kesänä tulee aika rikkoa jokin pelipaikkakohtainen ennätys. Koodinimi Kylian Mbappé ainakin juolahtaa mieleen.

Koko kentällinen alla (siirtosummat muunnettu punnista euroiksi nykykurssin mukaan)

Maalivahti: Ederson (Benfica-Manchester City, 38,8 miljoonaa euroa vuonna 2017)
Oikea laitapuolustaja: Kyle Walker (Tottenham-Manchester City, 56 miljoonaa euroa vuonna 2017)
Toppari: David Luiz (Chelsea-PSG, 56 miljoonaa euroa vuonna 2014)
Toppari: John Stones (Everton-Manchester City, 56 miljoonaa euroa vuonna 2016)
Vasen laitapuolustaja: Benjamin Mendy (Monaco-Manchester City, 58 miljoonaa euroa vuonna 2017)

Keskikentän oikea laita: Angel Di María (Real Madrid-Manchester United, 66,8 miljoonaa euroa vuonna 2014)
Keskikentän keskusta: Paul Pogba (Juventus-Manchester United, 104,4 miljoonaa euroa vuonna 2016)
Keskikentän keskusta: James Rodríguez (Monaco-Real Madrid, 70,5 miljoonaa euroa vuonna 2014)
Keskikentän vasen laita: Gareth Bale (Tottenham-Real Madrid, 95,5 miljoonaa euroa vuonna 2013)

Hyökkääjä: Gonzalo Higuaín (Napoli-Juventus, 84,3 miljoonaa euroa vuonna 2016)
Hyökkääjä: Cristiano Ronaldo (Manchester United-Real Madrid, 89,5 miljoonaa euroa vuonna 2009)

Vaihtopenkille Skyn listauksessa jäävät legendaarinen maalivahti Gianluigi Buffon (Parma -> Juventus), puolustaja Shkodran Mustafi (Valencia -> Arsenal), keskikenttäpelaajat Kaka (AC Milan -> Real Madrid), Kevin De Bruyne (Wolfsburg -> Manchester City) ja Zinedine Zidane (Juventus -> Real Madrid) sekä hyökkääjät Luis Suárez (Liverpool -> Barcelona) ja Romelu Lukaku (Everton -> Manchester United).