Portugalilainen laitapuolustaja Fábio Coentrão nousi jalkapallomaailman huipulle yhdessä kotimaansa suurseurassa Benficassa. Vuosina 2009 ja 2010 Coentrao valittiin neljä kertaa maan pääsarjan kuukauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Kun Benfica juhli kaudella 2009-2010 Portugalin tuplamestaruutta, valittiin lupaava nuori puolustaja myös kauden läpimurtopelaajaksi.

Kesällä 2011 Coentrao sai unelmasiirron Real Madridiin. Vielä ensimmäisellä kaudella José Mourinhon alaisuudessa Portugalin maajoukkuepuolustajan vastuu oli merkittävää, mutta vuosien saatossa rooli Madridissa on pienentynyt vuosi vuodelta – osin toki myös vaikeiden loukkaantumisten takia.

Tulevaksi kaudeksi Real Madrid lainasi Coentraon takaisin tämän kotimaahan, Sporting Lissabonin riveihin. Siitäkin huolimatta, että puolustaja itse oli todennut haastatteluissa, että jos hän palaa Portugaliin, olisi miehen seura Benfica. Seura, jossa Coentrao pelasi vuosien 2007-2011 aikana kaikkiaan 104 ottelua, ja jota hän nimitti vain muutama kuukausi sitten ”maailman parhaaksi seuraksi”.

”Tämä on kotini”

Aivan kuin Coentraon leirinvaihdossa ei olisi ollut Benfican kannattajille tarpeeksi kestämistä, on puolustaja vääntänyt veistä haavassa kerran jos toisenkin. Coentrao on todennut medialle olevansa nyt ”unelmiensa seurassa”.

– Kuten sanoin jo joitain vuosia sitten: tämä on kotini. Nyt voin sanoa lapsuuden haaveeni toteutuneen. Kaikki näkevät Sportingin suuruuden. Olen portugalilainen ja olen tuntenut Sportingin syntymästäni lähtien. Jätän kentälle sieluni tämän suuren seuran puolesta, Coentrao sanoi haastattelussa Sportingin harjoitusleirillä Sveitsissä AS:n mukaan.

– Tuntuu ainutlaatuiselta saada jakaa nimmareita kaulahuiveihin, joita itsekin kerran käytin. En voi uskoa sitä todeksi. Annan sydämeni näiden kannattajien puolesta.

Benfica-faneilla lienee pureskeltavaa Coentraon ylistyslaulussa verivihollisen puolesta. Vuolaita kehuja uudelle seuralle on toki ladeltu maailmanhistoriassa ennenkin, mutta Coentrao ei tyytynyt pelkkään kaulahuivien allakirjoittamiseen.

Sosiaalisessa mediassa paheksuntaa on herättänyt kuva, jossa puolustaja poseeraa kahden Sporting-kannattajan kanssa. Fanien kaulahuivissa kun on teksti, joka nostattaa takuulla Benfican fanien verenpainetta. Tekstissä lukee yksiselitteisen tylysti: ”Benfica on paska”. Aika harvat pelaajat ottavat noin jyrkästi kantaa entistä seuraansa vastaan – etenkin, jos juuri tuo seura on tehnyt pelaajasta tähden.

Coentrao on puolustautunut kuvan levittyä kulovalkean tavoin sanoen, ettei hän ehtinyt lukea kaulahuivin tekstiä. Uskoo, ken tahtoo.