Brasilialainen Danilo ei ole pystynyt täysin täyttämään häneen kohdistuneita odotuksia Real Madridissa. Kesän aikana sekä Serie A -joukkue Juventuksen että valioliigaseura Chelsean on uutisoitu tavoittelevan laitapuolustajaa riveihinsä. Real Madridin uskotaan olevan valmis myymään hänet, jos toinen kiinnostuneista vain tekee tarpeeksi suuren tarjouksen.

Jos pelaaja lähtee, ei joukkueessa ole Dani Carvajalin lisäksi toista oikeaa laitapuolustajaa. Toki Real Madrid Castillan 18-vuotias egyptiläislupaus Achraf Hakimi voi paikalla pelata, mutta nuorukainen tuskin olisi vielä valmis rooliin Carvajalin paikkaajana. Myös Nacho pystyisi paikalla tarvittaessa pelaamaan, mutta topparin ja vasemman laitapuolustajan paikka ovat hänelle sopivampia.

Marcan mukaan Real Madrid pyrkii ostamaan Paris Saint-Germainissa pelaavan 26-vuotiaan Thomas Meunierin, jos Danilo lähtee muualle.

Belgian maajoukkuepuolustajan debyyttikausi Ranskassa sujui mainiosti. Hän pelasi yhteensä 36 ottelussa ja teki kaksi osumaa ja antoi seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Real Madrid uskoisi hänen olevan hyvä ja edullinen korvaaja Danilolle, joka tyytyisi olemaan nokkimisjärjestyksessä Carvajalin takana.