Atlético Madridin tulevaa syyskautta vaikeuttaa huomattavasti seuran FIFA:lta saaman siirtokiellon voimassa pysyminen myös kansainvälisessä välitystuomioistuimessa. Moni Atléticon pitkälle neuvottelema siirto saattoi kariutua siirtokiellon myötä, ja joukkue saa rimpuilla tammikuulle asti ”omillaan”.

Viime La Liga -kauden kolmonen palasi harjoituksiin torstaina, ja joukkueen treenivahvuudessa nähtiin kuin nähtiinkin yksi uusi pelaaja. Tai pikemminkin lähes uusi.

31-vuotias keskikenttäpelaaja Augusto Fernández siirtyi Atléticoon Celta Vigosta tammikuussa 2016, mutta lähes koko kausi 2016-2017 meni mieheltä pipariksi. Argentiinalainen ehti pelata vain kolme ottelua (ja niissä 141 peliminuuttia) ennen kuin hän loukkasi polvensa ottelussa Deportivo La Coruñaa vastaan 25. syyskuuta.

Polvivamma piti Auguston sivussa otteluista ja harjoituksista yli yhdeksän kuukauden ajan. Polvi leikattiin ja alun perin sairausloman piti kestää kuusi kuukautta. Maaliskuussa lääkintähenkilöstö kuitenkin suositteli Augustolle huilia koko kevätkauden ajaksi, jotta polvi ehtisi toipua kunnolla ennen uuden harjoituskauden alkua.

Siirtokiellon ollessa päällä Auguston kaltaisten pitkään sivussa olleiden pelaajien mukaantulo voi olla Atléticolle tärkeä piristysruiske ja olennainen lisä joukkueen leveyttä ajatellen. Veteraanipelaaja Tiagon lopetettua uransa Augustolle on tarjolla joukkueen keskikentällä entistäkin suurempi rooli.

Auguston lisäksi Atléticon harjoitusvahvuuteen tekivät paluun Juanfran ja Sime Vrsaljko, jotka viettivät niin ikään loppukevään sairastuvalla.