Chileläishyökkääjä Alexis Sánchez on Marcan mukaan paljastanut, mitä Pep Guardiola sanoi Barcelonan pelaajille pukuhuoneessa valmennettuaan joukkuetta viimeisen kerran vuonna 2012.

Guardiolan viimeiseksi kamppailuksi katalonialaisten peräsimessä jäi Copa del Reyn voitokas loppuottelu Athletic Bilbaota vastaan.

– Hänen viimeisessä ottelussaan Barcelonan valmentajana hän lähestyi ryhmää pukuhuoneessa ja kertoi meille: ”Jätkät, olette saavuttaneet suuria asioista, kiitos kaikille täällä oleville pelaajille”, Sánchez totesi ennen Confederations Cupin loppuottelua.

– Siellä oli (Lionel) Messin, (Andrés) Iniestan, Xavin, (Gerard) Piquén ja (Carles) Puyolin kaltaisia pelaajia. Pelaajia, jotka tekivät työnsä. Se kokemus on pysynyt mukanani, hän jatkoi.

Arsenalia edustava Sánchez sanoo kehittäneensä Barcelona-vuosien jälkeen johtajaominaisuuksiaan ja joukkuepelaamistaan.

– Vuosien aikana olen oppinut epäitsekkyyttä joukkuekaverieni kanssa. Kypsyyteni pelaajana on antanut minulle mahdollisuuden integroitua paremmin joukkuekaverieni kanssa, hän pohti.

– Mielestäni joukkuekaverini tarvitsevat minua ja minä tarvitsen heitä. Jos haluan voittaa jotakin yksilötasolla, silloin tarvitsen joukkuekaverieni tuen.