Kommentti: Real Madridin tulee huolehtia tärkeän vahvuutensa säilyttämisestä siirtoikkunan aikana

© Kuva: Getty Images

Zinédine Zidanen aloitettua Real Madridin päävalmentajana, ei seura ole käyttänyt samoja summia pelaajahankintoihin, kuin lähimenneisyydessä. Voi toki olla, että ranskalaisen mukaantulolla ei ole asiaan vaikutusta, mutta uskon, että hän on yksi päätekijöistä sille, että järjettömän aktiivisesta toiminnasta siirtomarkkinoiden aikana on luovuttu.

Zidane painotti koko kauden ajan, että jokaisella Real Madrid -pelaajalla on merkitystä. Tämä pitää täysin paikkansa. On uskomatonta, kuinka valmentaja pystyi pitämään kaikki tyytyväisenä läpi kauden, eikä kukaan lähtenyt tammikuussa muihin maisemiin. Pelaajien sitoutuminen aiheutti todella laajan materiaalin, joka puolestaan oli yksi suurimmista syistä siihen, että Real Madrid voitti La Ligan mestaruuden.

Laajan materiaalin edut ovat selvät. Los Blancosilla oli laadukkaita vaihtoehtoja kentälle, kun osa pelaajista oli poissa loukkaantumisten, pelikieltojen tai lepuutuksen takia. Joukkueen pelaamista oli myös vaikea ennakoida, sillä se saattoi aloittaa pelin lähes täysin eri miehistöllä ja formaatiolla kuin edellisellä kierroksella. Ei tule myöskään unohtaa sitä, kuinka monesti Zidanen miehistö onnistui kääntämään otteluita vaihtopelaajiensa avulla.

Tilannetta ei saa päästä heikentymään

Kesän siirtoikkunan aikana useat Real Madridin pelaajat ovat olleet siirtohuhujen kohteena. Esimerkiksi Cristiano Ronaldo, Álvaro Morata, James Rodrígues ja Pepe ovat esiintyneet siirtouutisten otsikoissa useaan otteeseen. Heidän kaltaisten ison profiilin pelaajien lisäksi myös useita vähemmän mediaseksikkäitä pelaajia on huhuttu muualle.
Jos edes 25 prosenttia lähtöhuhuista pitäisivät paikkaansa, on madridilaisseura vaarassa menettää yhden suurimmista aseistaan, eli juurikin laajan pelaajamateriaalin.

Vielä on turha spekuloida, ketä Real Madrid on hankkimassa lähtevien pelaajien tilalle, kun vielä lähtijätkään eivät ole tiedossa. Joukkueen kannalta olisi kuitenkin ehdottoman tärkeää säilyttää yleistilanne ennallaan.

Kun uusia hankintoja mietitään kabineteissa, tulee jokaista ratkaisua tehdessä muistaa, mikä oli ehkä se kaikista tärkein syy viime kauden menestykseen.

Morataa ei voi korvata nuorella Borja Mayoralilla, eli tasonsa jo osoittanutta huippua ei voi korvata täysin kokemattomalla nuorukaisella. Samalla tavalla esimerkiksi Jamesin lähtöä ei pystyisi paikkaamaan ”annamme sitten enemmän vastuuta Marco Asensiolle” -tyylisellä ajattelutavalla, sillä sitten Madridissa ollaan nopeasti tilanteessa, jossa joukkueen iskukyky riippuu liikaa 11 parhaan pelaajan pelikunnosta.

Totta kai esimerkiksi Asensio voi ottaa isomman roolin, mutta sitten joukkueen tulee hankkia laatupelaaja vaihtopenkille.

Jos Real Madrid haluaa menestyä jälleen ensi kaudella, tulee sen hankkia tarpeeksi paljon ja tarpeeksi laadukkaita korvaajia suhteutettuna lähtijöihin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.