Barcelonan ranskalaispuolustaja Jérémy Mathieu, 33, saapui Portugaliin maanantaina. Hänen on määrä läpäistä lääkärintarkastus Lissabonissa. Urheilulehti A Bolan mukaan Sportingin päävalmentaja Jorge Jesus, 62, haluaa saada ranskalaisen allekirjoituksen pelaajasopimukseen mahdollisimman pian.

Turkkilaisseura Fenerbahçe ja Ranskan liigan Marseille tavoittelevat myös Mathieuta. Sporting Lissabon on ollut kiinnostunut ranskalaispuolustajasta jo kuukausien ajan.

Lokakuussa 34 vuotta täyttävä Mathieu ei tiettävästi kuulu Barcelonan uuden päävalmentajan Ernesto Valverden, 53, suunnitelmiin. Edes Luis Enrique, 47, ei halunnut enää luottaa ranskalaiseen viime kauden loppupuolella.

Mathieu sai aikaan ainoastaan tehot 1+0 16 ottelussa. Hänelle annettiin paljon kritiikkiä siitä, ettei hän osallistunut tarpeeksi aktiivisesti hyökkäyksiin laitapuolustajan paikalla. Sportingissa Mathieu pelaisi todennäköisesti topparin positiolla.

Sporting CP otteli kaudella 2016–2017 Mestarien liigassa. Kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun perinteikäs menestysseura jäi Portugalissa ilman pokaalia.

A Bolan mukaan myös Real Madrid -puolustaja Fábio Coentrão, 29, on matkalla Lissaboniin. Hän tosin kilpailisi vuokrasopimuksella.