Argentiinasta kuuluu kummia. Tai oikeastaan törkeitä.

Melkoinen kohu on noussut Federico Allenden ympärille. Alasarjaseura Sport Pacificossa pelaava Allende myönsi radiohaastattelussa, että hän pisteli neulalla hyökkääjää ottelussa Estudiantesia vastaan.

Pacifico voitti ottelun maalein 3-2 ja pudotti pääsarjaseura Estudiantesin cup-kilpailusta. Pelaajat saivat kotikaupungissaan General Alvearissa sankareiden vastaanoton, kunnes Allende antoi haastattelun.

– Tiesimme, että meidän olisi pelattava likaisesti heitä vastaan. Pistin Estudiantesin hyökkääjiä toistuvasti neulalla, Allende sanoi Vorterix Radiolle.

– Tiedämme, etteivät pääsarjapelaajat pidä kontaktista. He eivät pidä siitä, että kulutetaan aikaa tai pelataan likaisesti. Joten niin oli tehtävä. Sellaista jalkapallo on. Jalkapallo on ovelien ihmisten peli.

Allenden tapa toimia toi voiton, mutta hänen uransa Pacificossa päättyi tähän törkyilyyn.

– Olemme järkyttyneitä. Tämä tapaus pilaa joukkueen hyvän työn. Aion erottaa hänet seurasta, Pacificon puheenjohtaja Héctor Moncada sanoi sanomalehti Clarínille.

Asiasta kertoi BBC.