Vuosina 2008–2010 Real Madridia edustanut Rafael van der Vaart, 34, on kertonut Ziggo Sport -kanavan haastattelussa mielipiteensä portugalilaisesta Cristiano Ronaldosta. Van der Vaartin mielestä Ronaldo, 32, on ilmiömäinen pelaaja, vaikka hänen ansionsa eivät tule puhtaasti teknisestä lahjakkuudesta. Asiasta kertoo Goal.com.

Kun Ronaldo saapui Manchester Unitedista vuonna 2009, van der Vaart ehti pelata yhden kauden ajan lusitaanin kanssa Real Madridissa. Hollantilainen van der Vaart ehti lyhyessä ajassa vaikuttua Ronaldon osaamisesta.

– Hän on ilmiömäinen, tanskalaisessa FC Midtjyllandissa pelaava van der Vaart totesi Ziggo Sportille.

– Jos harjoittelit hänen kanssaan, vaikutuit enemmän hänen urheilullisista ominaisuuksistaan. Uskallan sanoa, että minulla on parempi tekniikka kuin hänellä. Monet ihmiset sanovat, että olen hakoteillä, mutta niin se vain on.

– Näin, kuinka paljon hän panostaa harjoitteluun. On uskomatonta, miten hyvässä kunnossa hän on, van der Vaart päätti.

Ronaldo onnistui tekemään 42 maalia 46 ottelussa viime kaudella. Real Madridille kausi oli seurahistorian menestyksekkäin, kun se voitti ensimmäistä kertaa neljä titteliä yhden kauden aikana.

Ronaldo teki hattutempun seurajoukkueiden MM-turnauksen loppuottelussa ja voittomaalin La Ligan ratkaisevalla päätöskierroksella. Hän päätti kautensa kahteen maaliin Mestarien liigan finaalissa, jossa Real kaatoi Juventuksen 4-1.

Van der Vaart siirtyi Real Madridista Tottenhamiin. Vuonna 2012 matka jatkui HSV:hen, ja kolme vuotta myöhemmin hollantilainen matkusti syyskaudeksi Real Betisiin. Viime vuoden elokuussa van der Vaart muutti Tanskaan. Hänen sopimuksensa FC Midtjyllandin kanssa kattaa vielä sesongin 2017–2018.