Pelé, Messi, Daei… – 10 ennätystä joita Cristiano Ronaldo ei ole vielä rikkonut

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo pelaa edelleen, 32-vuotiaana, erinomaisella tasolla.

Hyökkääjä johdatti osaltaan Real Madridin tuplamestariksi ja voitti siinä sivussa Mestarien liigan maalipörssin. Ronaldo on paukuttanut hurjan määrän maaleja ja rikkonut tukun ennätyksiä, mutta ei sentään ihan kaikkia. Esittelemme Squawkan tietojen pohjalta kymmenen ennätystä, joita Ronaldo ei ole rikkonut – ainakaan vielä.

1. Eniten maaleja yhdessä seurassa

Cristiano Ronaldo paukutti viime lauantaina kaksi maalia Juventuksen verkkoon. Ne olivat hänen 405:s ja 406. maalinsa Real Madridin paidassa. Portugalilaisen johto Los Blancosin kaikkien aikojen maalipörssissä on ylivoimainen. Kakkosena majaileva Raúl González iski aikoinaan 323 maalia Realille.

Mutta Ronaldolla on vielä pitkä matka, kun verrataan muiden seurojen parhaita maalintekijöitä. Maailmanennätystä pitää tiettävästi hallussaan Pelé, joka takoi urallaan Santosille 643 maalia.

2. Eniten otteluita Real Madridissa

Cristiano Ronaldo tosiaan johtaa ylivoimaisesti Real Madridin kaikkien aikojen maalitilastoa. Mutta ottelutilastossa Ronaldo ei taida koskaan saada Raúlia kiinni.

Lusitaanihyökkääjä on 393 ottelun voimin tällä hetkellä tilastossa sijalla 23. Sekin on toki komea saavutus, kun otetaan huomioon, ettei Ronaldo ole pelannut koko uraansa Realissa. Ykkössijaan on kuitenkin matkaa satoja pelejä. Raúl sai aikoinaan vyölleen peräti 741 kamppailua Real-nutussa. Muut 700 pelin rikkojat ovat Iker Casillas (725) ja Manolo Sanchís (710). Aktiivipelaajista Ronaldon edellä ovat Sergio Ramos (521) ja Marcelo (407).

3. Eniten pääsarjamaaleja

Cristiano Ronaldo ohitti hiljattain Jimmy Greavesin tilastossa, jossa vertaillaan Euroopan top 6 -sarjoissa tehtyjä maaleja. Ronaldo on tehnyt Portugalin, Englannin ja Espanjan pääsarjoissa yhteensä 372 osumaa.

Kun vertailu ulotetaan kaikkiin maailman pääsarjoihin, tilaston ykkösmies on jälleen Pelé – ja hän on kaukana. Brasilialaislegenda viimeisteli Brasilian ja Yhdysvaltain pääsarjoissa 541 täysosumaa.

4. Eniten maaleja El Clásicoissa

Cristiano Ronaldon maalimäärä hakee vertaistaan Real Madridin paidassa. Mutta El Clásicoissa on nähty kovempaakin jälkeä. Realin ykköspyssy Barcelonaa vastaan pelatuissa otteluissa on toistaiseksi Alfredo Di Stéfano, joka onnistui Clásicoissa 18 kertaa. Ronaldon maalimäärä on 16.

Yhä pidempi matka on Clásicoiden ykköspyssyksi, kun Barcelonankin miehet otetaan mukaan laskuihin. Lionel Messi on nimittäin kurittanut Real Madridia 23 kertaa.

5. Eniten hattutemppuja eurooppalaisista

Cristiano Ronaldo on iskenyt urallaan 47 hattutemppua, kun seura- ja maaottelut lasketaan mukaan. Lukema on hurja, mutta kalpenee toisen legendaarisen Real-pelaajan rinnalla. Unkarilainen Ferenc Puskás juhli kolmen maalin iltaa 1940-60-luvuilla peräti 61 kertaa.

Jos yhtään lohduttaa, niin Realin sisäistä hattutempputilastoa Ronaldo kyllä johtaa ylivoimaisesti. Portugalilainen on iskenyt Realille 42 hattua, kun kakkossijan Di Dtéfano ylsi 28:aan.

6. Eniten otteluita Mestarien liigassa

Mestarien liigassa Cristiano Ronaldo on tällä hetkellä kaikkien aikojen kovin maalintekijä. Juventusta vastaan tehdyt osumat nostivat miehen kokonaismaalisaldon jo 105:een. Mutta ottelutilaston kärkipaikka on vaikeampi saavuttaa.

Ykkössijaa pitää hallussaan Casillas, joka on tahkonnut jo 164 ottelua Euroopan ykkösturnauksessa. Ronaldo on 136 ottelun turvin viidentenä, mutta matkaa on vielä. Etenkin jos Casillas pelaa ensi kaudellakin joukkueessa, joka on mukana Mestarien liigassa.

7. Eniten maaleja yhden kauden aikana

Nyt menee jo todella vaikeaksi.

Cristiano Ronaldo iski päättyneellä kaudella Realille 42 maalia. Hänen ennätyksensä yhden kauden aikana on 61 maalia parin vuoden takaa. Siitä pitäisi kiristää vielä aika lailla, jos maailmanennätystä mielii hätyytellä.

Lionel Messi paukutti kaudella 2011-12 peräti 73 maalia. Järjetön lukema sisälsi muun muassa 50 La Liga -osumaa. Sen koommin ei ole Ronaldo – tai Messi itsekään – päässyt kovin lähelle ME-tulosta.

8. Real Madridin nopein maali

Tässä voi olla toinen aika hankala pala purtavaksi.

Real Madridin seurahistorian nopeimman maalin on iskenyt Iván Zamorano. Hän iski pallon Sevillan maaliin 12 sekunnin pelin jälkeen syyskuussa 1994.

Tämän ennätyksen rikkominen on toki mahdollista, mutta se vaatii jo ripauksen onnea.

9. Eniten maaottelumaaleja

Cristiano Ronaldo on aktiivipelaajista kovin maajoukkuepyssy. Hän on iskenyt Portugalin nutussa 71 maalia. Kaikkien aikojen maajoukkuetilastoissa Ronaldo jakaa tällä hetkellä yhdeksännen sijan Saudi-Arabian Majed Abdullahin, Thaimaan Kiatisuk Senamuangin ja Saksan Miroslav Klosen kanssa. Kärkeen on vielä matkaa.

Ronaldon edessä ovat sellaiset nimet kuin Bashar Abdullah, Sándor Kocsis, Godfrey Chitalu, Pelé, Hussein Saeed, Kunishige Kamamoto, Puskás ja Ali Daei. Viimeksi mainittu on tilaston ykkösnimi. Daei on ainoana paukuttanut maalleen yli 100 maalia. Iranin futislegenda osui kaikkiaan 109 kertaa.

10. Eniten maaleja La Ligassa

Viimeisenä listalla on ennätys, joka todennäköisesti jää Cristiano Ronaldolta lyömättä.

Ronaldo on viimeistellyt La Ligassa 285 maalia. Sillä irtoaa sarjan kaikkien aikojen tilaston kakkossija. Ykköspaikalla on pari vuotta nuorempi Messi, jonka maalimäärä pyörii tällä hetkellä 349:ssä. Ronaldon nouseminen ykköspaikalle vaatisi käytännössä Messin siirtymistä toiseen sarjaan tai uran yhtäkkistä päättymistä.

Squawkan alkuperäisen jutun voit lukea tästä.


ENNAKKOSUOSIKKI ITALIALLA MIELETÖN KERROIN 20.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Italian voitolle Itävallasta korotetulla kertoimella 20.00
3. Jos Portugali voittaa saat 20€ (voitot puhtaana käteen, ei kierrätystä)